Sardanes

L’ACF Olesa Sardanista ha programat un seguit d’activitats per aquest 2020 amb els objectius de normalitzar i posar en valor la cultura popular i a la sardana en concret.

Per una banda tenim les ballades que organitzem regularment cada mes amb una especial atenció al Cicle de Sardanes dels dilluns de juliol, on la resposta del públic, tan local com d’arreu és espectacular. També són força destacables les col·laboracions amb altres entitats de la vila com la organització amb l’Escola d’Arts i Oficis del Concurs de Pintura Grafit de temàtica sardanista que enguany serà la segona edició, o l’organització de la Mostra de Cultura Popular, la primera quinzena d’octubre, on es reflecteix el potencial de les colles locals: sardanes, esbart, gegants, diables, drac, mulassa, a més de les convidades com falcons, muixeranga o bastoners.

Aquest any, però, el protagonisme se l’emporta l’Aplec de la Sardana. Quaranta anys d’Aplec s’han de celebrar, i es per això, que aquesta edició tindrà novetats: en primer lloc tindrem vigília el dissabte 9 de maig a partir de les set de la tarda a l’Arbreda de Cal Mané, amb dotze sardanes interpretades per la Vila d’Olesa. El diumenge 10 ballada al matí amb la Cobla Vila d’Olesa, arrossada popular, i a la tarda La Llobregat i la Cobla Sabadell. Una altra de les novetats serà la celebració d’una de les semifinals de la Sardana de l’any, on quatre semifinalistes competiran per passar a la gran final.

El plat fort serà el concert de celebració, que tindrà lloc el diumenge 21 de juny a les vuit del vespre al Teatre de la Passió d’Olesa.  Ajuntament i entitat sumem esforços per programar un concert excepcional, on l’Albert Guinovart, Marc Timón i la Cobla Marinada ens presentaran un extraordinari concert de música per a cobla, amb obres de Joaquim Serra, Josep Maria Ruera, Emili Saló, Antoni Ros Marbà, Joan Albert Amargós, Salvador Brotons, Albert Guinovart i Marc Timón.

Amb aquest concert fem una gran celebració del 40è aniversari de l’Aplec, però també volem reivindicar a la cobla com una formació musical de primer ordre, capaç d’afrontar qualsevol repte que se li plantegi. Estem convençuts que la Cobla Marinada acompanyada al piano per l’Albert Guinovart  sota la direcció musical d’en Marc Timón superaran qualsevol repte.

ACF Olesa Sardanista

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia