Pandèmia

Amb tot el que ha passat, no hi ha dubte que el 2020 ha estat l’any de la covid-19, però també l’any d’extreure el millor de la societat, perquè el voluntariat ha estat un dels factors determinants per poder donar cobertura a moltes necessitats: pal·liar la solitud de la gent gran, manca de material de protecció personal, mobilitat limitada, confinaments de famílies senceres…

El tancament dels centres educatius i dels diferents serveis i espais municipals dona pas a un nombrós allau d’oferiments de la ciutadania, que vol ajudar en allò que faci falta

Participació Ciutadana posa fil a l’agulla i obre un espai per tal que la ciutadania es pogués inscriure a la borsa de voluntariat. Gràcies a aquestes persones es van fer moltes accions: anar a fer la compra setmanalment per a diverses famílies; gestió de cues als establiments; preparar, repartir i recollir el material per fer mascaretes; repartir porta a porta de mascaretes a les persones més grans de 65 anys; fer trucades a les persones grans; repartir targetes moneder de les beques menjador; transportar i entregar aliments de Creu Roja…

A l’Ajuntament també s’hi van adreçar empreses, botigues i particulars, oferint els seus serveis i cedint material. Recordem el donatiu de la Comunitat musulmana, 10.000€.

El Departament de Salut Pública ha centralitzat les necessitats dels serveis essencials, de manera especial en residències i CAP d’Olesa. Diàriament es mantenia contacte estret amb el CAP i amb totes les residències.

El paper del departament de Salut pública ha estat fonamental. Alhora, des dels Serveis Socials s’han centralitzat les necessitats particulars.

L’àmbit de la promoció de la salut és el que més s’ha vist afectat per l’aturada generalitzada de les activitats presencials, i ha suposat un esforç per adaptar les activitats al format virtual. La pandèmia ha posat en relleu que la prevenció, la protecció i la promoció de la salut són essencials per al benestar de la població.

La Policia Local i la Brigada Municipal han fet el suport necessari al voluntariat. Mitjans de comunicació ha estat clau en la difusió de les vies de canalització del voluntariat. Tots els departaments i serveis de l’Ajuntament, han treballat en la gestió de la pandèmia, els uns fent d’altaveus de les necessitats que arribaven i els altres canalitzant les ajudes que arribaven per diferents vies.

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, va haver d’adaptar la seva atenció i manera de fer arran les restriccions en la mobilitat, potenciant l’atenció telemàtica i els tràmits en línia. Tot plegat per continuar oferint el serveis municipals i donar resposta a la ciutadania.

En la gestió sanitària, actualment ens trobem en el procés de vacunació de la població.

Com a Regidora i ciutadana, d’aquesta situació he après que no som capaços de controlar-ho tot i que hem d’acceptar que no tot està a les nostres mans. El confinament ha posat en relleu la importància del temps en família i poder compartir més temps junts. També hem descobert el teletreball, que ens permet una millora en la conciliació familiar. La pandèmia també ha mostrat la solidaritat en tots els àmbits i en totes les edats. Desitjant que aviat, molt aviat, tot torni a la normalitat. Una vegada més, gràcies a tots i a totes per la vostra solidaritat.

Ada Agut i Domènech

Regidora d’Atenció Ciutadana, Gènere, Feminismes i LGTBIQ+, Diversitat i Cooperació, Participació Ciutadana i Salut Pública

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia