Nova Biblioteca

L’Ajuntament va presentar el passat 31 de març a la Casa de Cultura, el projecte constructiu de l’ampliació de la Biblioteca, que podrà tirar endavant els propers mesos gràcies a la injecció econòmica que ha suposat rebre una subvenció d’1,86 milions d’euros provinents de fons europeus. L’Ajuntament també compta que tindrà el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.

L’acte de presentació del projecte constructiu va estar presidit per l’alcalde, Miquel Riera, i va comptar també amb la participació de Marta Viada, del Servei d’Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona, i Judith Leclerc i Jaime Coll, directors del projecte del despatx Coll-Leclerc Arquitectos. Segons els arquitectes, una de les premisses amb les que han treballat és la de voler aprofitar l’essència de com era l’espai fa anys, quan tot el sector que s’ocupa per a l’ampliació, el pati de la Casa de Cultura, formava part de l’antic Hotel Gori. L’objectiu és aconseguir un edifici que, més que un edifici, “és un paisatge”, amb una transició natural entre interior i exterior i molta vegetació. De fet, de la nova gran sala interior els arquitectes en diuen “el bosc”.

Un altre dels grans atractius del nou edifici és la gran coberta verda, de més de 1.000 m2, que permetrà no només que s’hi pugui llegir en horari d’obertura de la biblioteca, sinó també accedir-hi des de la Casa de Cultura quan la biblioteca estigui tancada. Alhora, amb l’ampliació es fan grans obertures que connecten la planta de biblioteca amb el soterrani de la Casa de Cultura, on hi ha l’Arxiu històric i l’emissora municipal Olesa Ràdio, per dóna-hi llum i ventilació natural.

L’entrada a la biblioteca es farà per la part central de l’edifici de la Casa de Cultura, des d’on un primer vestíbul distribuirà cap als diferents espais, que tindran màxima connectivitat. L’actual zona de lectura de la biblioteca es destinarà als infants, i es separarà per una paret de vidre de la nova sala gran, l’espai “bosc”, que ocuparà tot l’actual pati de la Casa de Cultura i s’obrirà al carrer d’entrada (davant l’entrada de l’Escola d’Arts i Oficis) i al costat de l’Ajuntament, on es conservarà el lilà. La primera planta de l’actual biblioteca es destinarà a sala de vídeo i so, i també inclourà una sala polivalent.

La coberta verda, que té una obertura cap al gran pati central, inclou un sistema d’emmagatzematge de l’aigua, que es recull de la coberta actual, i que permet que serveixi per al reg de tota la zona verda. També s’instal·laran plaques solars a la coberta actual. D’aquesta manera, l’edifici serà totalment autosuficient.

Visita virtual:

https://youtu.be/FOFobaV5lFo

 

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia