Juliol per emmarcar

Durant aquesta primavera un grup de música urbana, “El Tyets” de Mataró van treure un tema: el Coti x Coti; fins aquí, res de nou, si no fos perquè en alguns fragments hi utilitzaven instruments de cobla (tenora i fiscorn), i “sardanejava”. No és una sardana, però ha oïdes dels no sardanistes hi passava. En pocs dies es va fer viral, i en nombroses actuacions molts dels assistents (majoritàriament joves) s’agafaven de les mans i “ballaven sardanes”, perquè encara que no les ballis bé a ulls de tothom, si tu creus que les balles, ho fas.

Que dos joves de Mataró s’hagin desacomplexat, (no parlarem de les desenes d’artistes catalans que durant dècades han considerat la sardana com una manifestació menor, per ser suau), i usin aquest ritme en un dels seus temes del seu darrer disc (que ja és disc de platí), ha sembrat una llavor.

No hi ha grans canvis, però se’n veuen, i això ens porta “al juliol per emmarcar”. Les ballades que organitzem durant els dilluns de juliol han estat un èxit espectacular, amb una participació en conjunt de prop de 3000 persones, una bona part joves de la nostra vila, que han repetit durant totes les ballades. Ha quedat palès que les sardanes són intergeneracionals, amb balladors de totes les edats compartint un mateix espai, i gaudint de valent de les sardanes.

Ara ens toca cuidar aquesta llavor, i una de les maneres és convidant a tots aquests nous balladors als cursos que organitzem els dimarts a la UEC Olesa des del passat 12 de setembre de 20 a 21 hores per a balladors novells i de 20:30 a 21:30 per a perfeccionar. Només cal que us hi acosteu, la rotllana sempre és oberta per entrar-hi!

ACF Olesa Sardanista

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Alimentació

Farmàcies de Guàrdia