Horts urbans

Fins al divendres 21 de setembre es poden presentar les sol·licituds  per a la cessió d’ús d’una de les 22 parcel·les que l’Ajuntament posa al servei de la ciutadania per a destinar-les a horts urbans.

La cessió per a l’ús temporal de les parcel·les, ubicades al pati de l’antiga escola Sant Bernat, es regeix per un reglament que consisteix en l’atorgament d’una llicència d’ocupació temporal per a la cessió d’ús dels terrenys. Aquesta cessió és per un termini de tres anys. Va ser precisament fa tres anys que l’Ajuntament va tirar endavant el projecte d’horts urbans municipals, una iniciativa dels departaments de Medi Ambient i de Participació Ciutadana, i que gestiona el Departament de Medi Ambient.

Amb aquest objectiu es va rehabilitar el que fa uns anys era el pati superior de l’antiga escola Sant Bernat (a tocar el carrer Almeria), un indret triat perquè és de propietat pública i municipal, de fàcil accés per a la ciutadania, amb aigua per al reg, i on s’hi van ubicar les 22 parcel·les.

Així, podran ser beneficiàries dels horts municipals, les persones majors de 18 anys empadronades a Olesa de Montserrat amb una antiguitat, com a mínim, d’un any, sempre i quan no estiguin en possessió (el/la sol·licitant, cònjuge, parella de fet o qualsevol altre membre de la unitat familiar) d’una altra parcel·la dels horts municipals o d’una altra parcel·la destinada al cultiu. En el procés d’atorgament es tindrà en compte la situació econòmica, familiar i social de les persones demandants.

Un cop adjudicades les 22 parcel·les, el reglament d’ús dels horts urbans municipals estableix que s’hi haurà de prioritzar l’agricultura ecològica. Els productes obtinguts no poden ser objecte de lucre en cap cas. El reglament també estableix que l’ús dels horts és exclusivament per al cultiu agrícola d’hortalisses, flors, fruites i la producció de plantes ornamentals i hortícoles.

Les persones interessades han d’entrar al Registre General de l’Ajuntament una instància genèrica fent la sol·licitud, adjuntat emplenat el document Annex I (que es pot trobar al web municipal www.olesademontserrat.cat) amb la documentació acreditativa.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia