Denúncies per incompliments

En les darreres dues setmanes la Policia Local d’Olesa ha interposat un total de 82 denúncies administratives, cinc de les quals a establiments comercials, per incompliment de la limitació d’activitats i moviments que marquen els Reials Decrets sobre l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. Entre les denúncies, hi ha dues que s’estan investigant penalment.

La Policia municipal, en dependència directa del Ministeri de l’Interior, està portant a terme dues línies d’actuació. Per una banda, es fa control dels establiments que no poden obrir o que tenen aforament limitat mentre duri l’estat d’alarma. D’altra banda, també es fan controls dels moviments, tant pel que fa als vehicles, a les entrades del municipi, com pel que fa a la ciutadania. Tot plegat per comprovar la justificació dels desplaçaments i veure si aquests s’ajusten a les excepcions previstes.

En relació a les sancions administratives iniciades, la Policia Local aixeca acta de la sanció i la remet a la regió policial, i és l’instructor qui determina la quantia de la multa. La sanció mínima és de 600€ i poden arribar fins als 30.000€. Des de la Policia Local es remarca la necessitat que la ciutadania faci les mínimes sortides del domicili, i només per als casos permesos, tant per evitar un possible risc de contagi com per evitar ser sancionat.

Les sortides a l’exterior només estan justificades en cas d’anar a treballar si es pertany a alguns dels col·lectius essencials, a comprar aliments o medicaments, per visita mèdica o per tenir cura de persones dependents, així com per treure a passejar les mascotes.

L’estat d’alarma també comporta la coordinació amb altres cossos de seguretat i policies de la zona. De fet, la coordinació és habitual, “però en aquesta situació encara ho és més i està sent plena”, segons ha destacat el Cap de la Policia Local, Isaac Aymerich. Així, els responsables de la Policia Local mantenen diferents reunions setmanals per videoconferència amb totes les policies de la regió i amb el cap de Mossos de Martorell. Són unes reunions que permeten analitzar globalment com evolucionen les situacions a cada municipi.

En el decurs d’aquests dies de màxima complexitat també són habituals les mostres de suport de la ciutadania, un fet que s’agraeix especialment des del cos policíac local. Per la seva banda, la Policia Local també ha iniciat accions coordinades davant del CAP Olesa i les residències locals per mostrar l’agraïment de la plantilla local i del municipi a la tasca que fa els personal sanitari i assistencial.

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia