Amb l’aigua, cap problema

La Comunitat Minera Olesana està aplicant un pla de contingència des de principis del mes de març per assegurar l’abastiment d’aigua a domicilis i empreses preveient que la situació de crisi sanitària es podia complicar i allargar tal com està passant. És un pla enfocat en assegurar la disponibilitat del material per potabilitzar l’aigua, així com de l’atenció als clients, tal com ha explicat el president de la Comunitat Minera, Joan Arévalo.

Aquest coixí de 60 dies d’estoc assegurat del que parla Arévalo, multiplica per dos l’habitual, que és de 30 dies. Una mesura absolutament preventiva davant possibles imprevistos dins l’estat d’alarma, tot i que els proveïdors de la Comunitat Minera poden subministrar amb total normalitat, ja que són empreses amb total permís de circular per la carretera.

Arévalo destaca que els olesans tenen el consum d’aigua potable assegurat i aconsella a la gent que begui aigua de l’aixeta atès que el tractament de l’aigua per part de la Comunitat es fa amb diòxid de clor, un dels elements més bons desinfectants de l’aigua. El president de la Comunitat Minera afirma que estant notant un major consum d’aigua en aquesta etapa de confinament i anima la gent a netejar-se les mans amb regularitat. Sobre les fortes pluges d’aquest primer tram del 2020, Arévalo avança que permetran assegurar l’abastiment d’aigua per tot l’any.

 

D’altra banda, s’han tancat totes les fonts del municipi, algunes gestionades per la Comunitat Minera Olesana i d’altres per l’Ajuntament. L’aigua de la majoria de fonts d’Olesa, que arriba als domicilis de la gent, està connectada a la xarxa. Ara bé, casos com l’aigua de Can Soler, de la Plaça de les Fonts, de Can Carreres i de la Rutlla ho fa procedent del Pou de Santa Oliva i és un cas més especial. Es tracta d’aigua de brollador, la qual molts olesans fan servir per posar a taula i estalviar-se anar a comprar aigua embotellada. En aquest cas, també s’han hagut de tancar les fonts seguint les ordres de l’Ajuntament degut a les indicacions del Departament de Salut.

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia