Trucades a la gent gran

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament, a través de persones voluntàries tutelades per Creu Roja del Baix Llobregat Nord, ha iniciat avui una acció per detectar possibles situacions de necessitat de suport a persones majors de 75 anys del municipi. Aquests dies, les voluntàries estan fent trucades a totes les persones amb aquestes característiques de les quals es disposa telèfon de contacte per saber en quina situació es troben, si tenen xarxa familiar que els doni suport per fer compres o fer-los seguiment, o si necessiten atenció.

Precisament, amb aquest sistema de trucades individualitzades, el Departament de Benestar Social va fer l’any passat un estudi  de  les necessitats actuals i de futur de les persones grans del municipi per poder adequar les actuacions i polítiques socials a aplicar els propers anys a la realitat. Aquest estudi, per exemple, va demostrar la necessitat d’ampliar el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD).

Aquestes trucades complementen les que ja es fan des dels Serveis Socials municipals a totes les persones usuàries dels diferents serveis que s’ofereixen (SAD i tallers de la memòria, entre d’altres), i a l’adhesió a la iniciativa de la Diputació d’ampliar el servei de teleassistència amb un servei especial per a les persones de més de 65 anys de la província de Barcelona que, per la situació de confinament actual, es trobin en situació de vulnerabilitat o en situació de risc i que necessitin ajuda.

Les trucades les estan realitzant persones de la xarxa de voluntariat creada per l’Ajuntament arran la voluntat ciutadana de donar un cop de mà a les persones més vulnerables. Qualsevol persona d’entre 18 i 60 anys pot apuntar-s’hi sempre i quan no tingui cap problema de salut que la converteixi en població de risc davant del coronavirus. Aquesta xarxa es gestiona amb la col·laboració de Creu Roja del Baix Llobregat Nord i el seu personal voluntari.

A hores d’ara són 125 les persones que s’han ofert a través de la plataforma i que, per tant, formen part de la borsa per fer tasques de voluntariat al municipi durant l’estat d’alarma. Entre les activitats que fan les persones voluntàries hi ha la compra d’aliments i de medicació o llançar la brossa de les persones que no tenen xarxa de suport o considerades col·lectiu de risc.

Les persones interessades es poden apuntar a l’enllaç següent:  https://decidim-olesademontserrat.diba.cat/assemblies/coronavirus

D’altra banda, aquelles persones que coneguin situacions de vulnerabilitat o bé necessitin ajuda del voluntariat, han de comunicar-ho als Serveis Socials municipals a través del correu: urgenciessocials@olesademontserrat.cat o bé trucar al 93 778 00 50 (extensió 5).

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia