Casals d’estiu

Des del passat dilluns 18 de maig –i fins al divendres 29- diferents entitats esportives i AMPAs del municipi van iniciar el procés d’inscripció per els respectius casals d’estiu. Tenint en compte que aquest és un any excepcional per la situació provocada per la crisi sanitària per la Covid-19, de moment el que volen fer entitats i Ajuntament és tenir una previsió de les famílies que voldran inscriure els seus fills i filles als casal d’estiu, que se celebraran sempre que la situació sanitària i el marc legal que hi hagi ho permeti.

Com a novetat, s’ha acordat oferir la possibilitat de fer casals per setmanes no només el mes de juliol, sinó també el d’agost, sempre que la situació ho permeti i es garanteixin els mínims d’inscrits.

En el cas que la fase de la desescalada en la que es trobi Olesa permeti celebrar els casals, aquests es realitzaran a diferents equipaments esportius municipals i centres educatius prenent totes les mesures que en cada moment es determinin i adequant les activitats per a garantir la màxima seguretat de tots els nens i nenes, les seves famílies i l’equip de monitoratge. L’Ajuntament garanteix que tots els espais que s’utilitzaran estaran convenientment desinfectats i cada entitat es compromet a observar en cada moment totes les indicacions i complir-les i fer-les complir a tots els infants participants.

A més a més, l’Ajuntament té previst augmentar els diners destinats a beques per a aquelles famílies que ho poguessin necessitar i s’agilitzaran els tràmits per fer el pagament d’aquestes beques. Per aquest motiu, per al procés d’inscripció es demanarà a les famílies que informin si demanaran beca.

Les entitats que van obrir el procés d’inscripció per als casals són les següents: Futbol Sala Olesa (conjuntament amb el Club Atletisme Olesa), Club Gimnàstica Olesa, Nou Bàsquet Olesa, CEFO’87, Club Twirling Olesa, Club Tennis Olesa, Associació Esportiva Escola Daina-Isard, AMPA Josep Ferrà i Esteva i AMPA Puigventós.

L’alcalde olesà, Miquel Riera, ha explicat que “a l’igual que no hem renunciat aquestes darreres setmanes a tenir activitats culturals, en aquest cas virtuals, tampoc renunciem als casals d’estiu, si bé la seva realització dependrà de la fase en la qual ens trobem i sempre sota el marc estricte de les condicions que marqui Salut”. Tenint en compte que ara hores d’ara no se sap si es podran fer els casals o en quines condicions es podran celebrar, el que sí volen tenir Ajuntament i entitats és una previsió de quantes famílies volen optar  per a aquesta opció de cara a l’estiu dels infants.

Per aquesta raó, totes les entitats d’Olesa que faran casals d’estiu han estat treballant conjuntament les darreres setmanes amb l’Ajuntament per tal que entre totes puguin planificar les mesures, analitzar les necessitats i garantir que s’està en disposició de fer les activitats amb seguretat. Per poder anar definint les necessitats i planificant com s’haurien de fer els casals d’estiu, aquest any és imprescindible fer una inscripció condicionada.

D’aquesta manera, en aquesta edició s’ha cregut convenient prolongar les dates i la durada dels casals. S’oferiran casals per setmanes, i no només durant el juliol, sinó també durant l’agost, per tal de donar alternativa a totes les famílies. Ara bé, l’oferiment de les setmanes no implica la seva realització, ja que només es realitzaran aquelles setmanes en les quals es garanteixin els mínims de participants.

Cada entitat informarà a través del seu web, xarxes socials i contactes habituals amb famílies com realitzaran el procés d’inscripció. El que s’ha acordat conjuntament és que els pagaments de les inscripcions es realitzaran més endavant, segons l’evolució de la situació. Per això es demana a les famílies una inscripció amb garantia de compromís.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia