Olesa es prepara

Després de l’esclat i fase inicial de la pandèmia i el decret d’estat d’alarma pel coronavirus, l’Ajuntament treballa des de fa setmanes en preparar el municipi per a les diferents fases de la desescalada del desconfinament establert pel govern espanyol.

Segons l’alcalde Miquel Riera “el consistori ja ho té tot preparat per quan arribem a la fase 1 de desconfinament, amb l’obertura de les terrasses de bars i restaurants com a canvi principal i en la qual serà molt important la responsabilitat de la ciutadania per garantir el distanciament entre persones”.

Un altre dels grans canvis que suposarà la fase 1 és l’increment de les parades del mercat ambulant setmanal i, per tant, la implantació d’un sistema de control d’aforament per evitar aglomeracions.

De moment, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha proposat al govern central que la regió sanitària metropolitana sud, a la qual pertany Olesa, no passi a la fase 1, sinó que es mantingui durant una setmana més en una fase 0 avançada, que permetria, per exemple, l’obertura de comerços sense necessitat d’atendre amb cita prèvia.

Riera ha ressaltat que no té sentit que Olesa rebi “el mateix tractament que les grans ciutats del Baix Llobregat incloses a l’àrea metropolitana de Barcelona, quan no es comparteix la mateixa situació ni la densitat de població”.

De tota manera, per a Miquel Riera, tot i que el sector de la restauració necessita arribar a la fase 1 “al més aviat possible” per fer aquesta obertura de terrasses i reprendre l’activitat, “el salt a la fase 1 és un gran pas endavant que s’ha de prendre de forma segura per part de les autoritats sanitàries per assumir aquest risc amb les màximes garanties”.

En aquest sentit, l’alcalde ha lamentat que des de l’administració central i catalana no s’expliquin “amb més transparència” quins són els indicadors establerts i les dades amb què es treballen per decidir els canvis de fase, i que la normativa específica de cada fase s’anunciï amb prou temps “per tal que la ciutadania ho tingui clar i no es generin confusions”.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia