Centre Obert

Els servei d’atenció a la infància i adolescència del Centre Obert de l’Ajuntament roman tancat arran de la crisi sanitària pel coronavirus però segueix actiu des de casa proposant activitats i fent costat a infants i famílies.

Amb l’objectiu de limitar la propagació de la Covid-19, casals infantils, ludoteques, centres oberts i espais familiars es van tancar, fins a nou avís, quan es va decretar l’estat d’alarma. Tanmateix, tot i estar tancats, els projectes del Centre Obert “El setrill” i “Barri Jove” continuen en actiu fent accions telemàticament i proposant activitats i atenen les necessitats d’infants i famílies. L’equip dona cobertura emocional i de necessitats bàsiques, des de casa. Arran de la crisi sanitària s’ha prioritzat el treball en xarxa amb els Serveis Socials, escoles, instituts i psicòlegs, per tal d’acompanyar de manera

integral i poder donar respostes a les demandes de les famílies.

Per a Isabel Colino, directora i educadora Social del Centre Obert, “estem vivint un moment molt sensible per tothom, de molta incertesa. Les famílies estan preocupades, no només per la salut dels qui estimen, sinó també per la repercussió econòmica en la qual es troben immersos. Parlem de famílies que generalment ja lluiten diàriament amb aquesta realitat, però durant el confinament aquestes situacions s’han vist agreujades”.

Per tal de fer-los costat, els professionals del Centre Obert han tingut contacte de manera continuada amb les famílies trucant-les setmanalment o diàriament, si alguna família ho ha necessitat, perquè “els pares i mares o tutors es veuen sostenint situacions complexes de la llar, i sostenint també en l’àmbit emocional els seus fills i filles. També hem volgut insistir en la importància de mantenir certes rutines: hores de

descans, àpats, higiene, oci… per facilitar la tornada a la realitat”, ha explicat la directora del centre.

A banda del contacte telefònic, els professionals del Centre Obert també han fet una atenció continuada via correu electrònic amb propostes d’activitats a fer amb els infants, prioritzant espais compartits en família i amb espais propis per als adolescents i a través de les xarxes socials com Instagram, on han donat veu als herois i heroïnes silenciats d’aquest confinament, els infants i adolescents dels projectes “Setrill” i “Barri Jove”.

A través de les fotos, vídeos i stories han pogut mantenir espais de proximitat, alhora que amb missatges privats han fet petites tutories individuals.

“Des de l’equip educatiu valorem molt positivament la resposta de les famílies, que ha estat molt positiva, s’han mostrat molt agraïdes i col·laboradores” va explicar la responsable del servei. El Centre Obert també ha començat a fer videoconferències als diferents grups que té amb espais d’activitats lúdiques, i en l’àmbit acadèmic, ajudant a resoldre dubtes de les taques escolars conjuntament amb Serveis Socials. El servei del Centre Obert també té el blog:

https://setrillibarrijove.blogspot.com/2020/

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia