Viseres protectores

La col·laboració ciutadana ha permès a l’Ajuntament d’Olesa entregar viseres amb pantalles de protecció al personal sanitari del CAP Olesa i les residències locals. Es tracta d’unes viseres realitzades amb impressores 3D, fàcilment desinfectables i molt útils per al persona, ja que permeten treballar amb ulleres. Alhora, també gràcies a l’aportació ciutadana, s’estan provant uns EPI (equip de prevenció individual) també elaborats amb impressora 3D a la residència Nostra Senyora de Montserrat. Es tracta d’unes peces d’ús individual que permeten al personal assistencial obrir portes o prémer interruptors sense haver-los de tocar amb les mans. La Regidora de Salut Pública, Ada Agut, ha agraït les donacions i aportacions gratuïtes fetes per la ciutadania i empreses, i ha destacat que aquest moviment social voluntari “és la part positiva d’aquests dies tan difícils”.

L’entrega d’una vintena de viseres amb pantalles de protecció ha estat possible gràcies a la gestió d’un olesà, Xavier Monfort,  que es va oferir a l’Ajuntament a proporcionar-les a través d’una empresa que les realitza, i que les ha proporcionat gratuïtament. La regidora de Salut Pública va ser l’encarregada d’entregar-les al CAP Olesa i les residències, que han valorat molt positivament aquesta aportació pel bon ús que se li podrà donar en les feines diàries. De fet, han demanat a l’Ajuntament poder disposar-ne més.

Per fer-ho possible, l’Ajuntament compta amb la col·laboració d’una empresa que proporcionarà gratuïtament el material. Per elaborar les viseres es necessita una impressora 3D que faci la part rígida on es col·loca la pantalla de protecció, i per a aquesta feina l’Ajuntament també compta amb la col·laboració de l’olesà Guillem Duran i de l’escola Daina Isard, que compten amb aquest tipus d’impressora.

Precisament, l’olesà Guillem Duran també ha estat l’artífex d’uns EPI amb els quals s’està fent una prova pilot a la residència Nostra Senyora de Montserrat. Es tracta d’unes peces fetes amb impressora 3D que estan adreçades a les que les utilitzi de manera personal i individual el personal per obrir portes o encendre i apagar llums sense tocar la maneta o prémer l’interruptor directament. També ha elaborat un EPI fix per posar a les portes. De moment, aquests EPI s’estan provant a la residència Nostra Senyora de Montserrat i si la valoració és positiva, també s’elaboraran més per entregar al CAP i la resta de residències.

Per aquesta raó, l’Ajuntament fa una crida a aquelles persones o empreses que també tinguin impressora 3D i vulguin col·laborar en l’elaboració de viseres amb pantalles de protecció per al personal sanitari i assistencial.

 

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Fora de joc

Resistiré…

Farmàcies de Guàrdia