Veïns i veïnes

El passat dissabte 16 de gener, el Moviment Veïnal es va reunir per parlar de les futures accions a dur a terme per reivindicar la defensa del territori olesà, a causa de l’augment de ciment i habitatges que promou el futur Pla Urbanístic de l’Ajuntament, quan tothom sabem la mà de cases buides i a mig fer que es troben ja al territori.

En aquesta reunió es van sumar veïns i veïnes que no sabien de la destrucció massiva que proposava el nou pla i dels problemes que aquestes obres podrien generar a les seves cases.

Ara tot això és una realitat i nosaltres volem fer una crida social, volem escoltar-vos, recolzar-vos i ajudar-vos en la mesura del possible. Per aquesta raó, durem a terme diferents accions pel poble a les quals us podeu afegir. I amb aquest clam, volem encoratjar-vos a explicar-nos la vostra situació a nosaltres i a tots els lectors i lectores d’aquest diari. (Podeu enviar un correu-e. A movimentveinal@gmail.com).

Sense més preàmbuls, us donem a conèixer la queixa d’unes persones veïnes davant la seva situació:

«Hola veïns i veïnes, us volíem comentar un problema que tenim en relació a les obres de Cal Candi, per encoratjar tots els qui us trobeu en la mateixa situació o semblant a fer una crida massiva, ja que les obres van avançant, les màquines treballen sense contemplacions i a nosaltres ningú no ens dona resposta a les nostres preguntes i als nostres problemes, i solament ens citen a reunions amb la Junta Promotora on el tracte de les persones que el formen envers nosaltres deixa molt que desitjar.

Explícitament a nosaltres, ens volen posar un mur de contenció a la part posterior dels nostres patis ocupant un tros de parcel·la que, segons el registre de la propietat i la mesura feta per un professional, ens pertany, però, com la parcel·la a tocar és de l’Ajuntament, s’han adjudicat aquest tros que suposadament és nostre.

En els últims mesos hem entrat diverses instàncies a l’Ajuntament per demanar reunió amb els responsables d’urbanisme, perquè amb la documentació en mà ens demostrin que el tros de terra que s’adjudiquen és seu, però no rebem resposta ni ara ni ahir, ni fa un mes ni dos. Tot veient que les obres no s’aturen i que en breu fan el mur, hem posat el cas en mans del Síndic de Greuges i ara mateix només ens queda esperar mentre veiem que aviat ens aixequen un mur i no hi ha, de moment, res més a fer!

Per aquesta raó i també a títol personal us diem que si esteu desemparats us poseu en contacte amb Moviment Veïnal o amb les associacions del vostre barri perquè s’estan movent per ajudar-me i si cal, ajudar-nos a tots a que escoltin les nostres queixes i la nostra veu, si més no, que ens donin raons, ja que, un cop l’enllumenat, la vorera i el clavegueram de la zona estigui fet, la zona serà totalment urbanitzable i tot i no estar construïdes les cases, ja ho tindrem tot perdut!»

Els problemes amb què ens hem trobat i ens han explicat, evidentment no són només de l’àmbit de l’habitatge, sinó també de l’àmbit ambiental.

La gent es pregunta on està l’espai del bosquet de Cal Candi o la zona verda de Santa Oliva. El Pi segueix en peus, però el seu voltant ha quedat ben retallat:

“Veïns de les Planes també ens expliquen que han vist com les aus que vivien a tota la part d’arbreda de Cal Candi han anat a parar al bosquet de davant del carrer Terra Alta on l’arbreda no és suficient i van morint. Tampoc saben on han anat a parar els gats i els teixons que allà vivien”.

“Un altra veïna ens explica els problemes que té amb els seus gossos, ja que les obres han deixat la delimitació de casa seva a camp obert i ara els seus gossos no poden estar sense lligar (dintre d’una casa denominada com a rural). A la que ho estan, s’escapen i, quan la família torna de la feina, els ha d’anar a buscar a la gossera. L’Ajuntament els hi demana que facin un mur o posin tanques, però econòmicament no poden”.

Entre queixa i queixa, també ens trobem amb el tema de la pandèmia, que fa que les reunions amb els propietaris afectats no puguin ser ràpides ni àgils, que hagin de fer grups de 10 en 10 persones o menys. Tot plegat comporta que, si la queixa significa parar l’obra per algun motiu (com l’esmentat al primer testimoni), no es faci a temps i ja no hi hagi forma d’anar enrere. Excusa o realitat?

Sigui com sigui, hem de fer força i ens hem de fer escoltar, ja que a l’últim Ple Municipal on el Moviment Veïnal d’Olesa, explícitament, va demanar que es votés per dur a terme un referèndum ciutadà per votar sobre el nou pla urbanístic, es va denegar l’opció, els polítics van votar que no. Gairebé tots els partits polítics van votar en contra de donar la paraula a la ciutadania!

Volem fer les coses com cal, com toca. Per aquesta raó, us necessitem, necessitem el vostre testimoni i us convidem a que ens escriviu i ens ho expliqueu per fer-lo públic de forma anònima o no o simplement per afegir-lo a les mobilitzacions i queixes que estem elaborant amb diverses entitats de pes i a nivell comarcal.

Som-hi! Tot suma! T’hi esperem

Moviment veïnal

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia