Una mica d’història…

… El porxo de quatre arcades de la Plaça Pública i el passadís que hi ha sobre el porxo a la pujada a l’Església.

Aquesta casa que en el segles XV i XVI pertanyé a Salvador Salvador i Antic Guitart (així ho diu la documentació) l’any 1331 fa cens a favor dels senyors de Castellvell, els quals el 13 de desembre de 1332 tenien alienada una vinya al lloc anomenat la Vall de Santa Maria, casa i peça de terra les quals eren a nom de n’Eugeni de Cardona, que era clergue.

Això vol dir que aquesta casa, pujant al carrer avui anomenat de l’Església, a mà dreta, sí que hi ha petjada, però si tal casa era construïda quasi segur al costat de la de ca l’Antiga, hauria d’estar edificada en tals dates referides.

Fent descripció de la casa de ca l’Antiga, tal com és descrita en el segle XVII, direm que Jaume Valldeperas, que és pagès de la vila d’Olesa, del bisbat de Barcelona, i constituït personalment en el Castell de la mateixa vila, mitjançant jurament, manifesta i confessa que té i posseeix, pels títols escrits, tota la casa fins a un alt amb cinc portals.

Aquesta casa és a la plaça pública, amb un corral a la part nord de la casa i del carreró pel que es passa al carrer Ample de la nostra vila, carreró anomenat d’en Rocavert pel que es va al carrer d’en Marlés, fins el fossar. Com a data interessant hem de fer esment que Guillem de Coscoy, fill de Pere Hug de Cardona, va fer construir el porxo de 4 arcades de la Plaça de les Fonts d’Olesa el 16 d’abril de 1299. Més amunt hi trobem la porta coneguda com a “Arc de l’església”, que possiblement era una entrada a tot aquest petit conglomerat de cases.

 

Elies

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Fora de joc

Resistiré…

Farmàcies de Guàrdia