SOS Natura Catalunya

El Moviment Veïnal d’Olesa s’ha adherit a la lluita nacional a favor de la natura per tal de fer un front comú per paralitzar els projectes urbanístics i redefinir-los, tot prioritzant les persones i la natura, i fent-ho de forma compartida amb tota la ciutadania.

L’Ajuntament d’Olesa es nega a modificar un POUM que comporta un creixement urbanístic molt important, i no vol que el veïnat el voti en una consulta.

Salvar Olesa per protegir el territori

Primer va ser l’aliança de les associacions veïnals d’Olesa i d’altres entitats locals, després la coordinació amb les lluites del Baix Llobregat a través de SOS Baix Llobregat, i ara la coordinació amb plataformes i entitats de tota Catalunya reclamant a les administracions exactament el mateix:

  • Paralització del projectes
  • Moratòria urbanística
  • Participació real i consulta ciutadana
  • Coherència amb l’emergència climàtica

 

La situació que pateix Olesa no és única ni exclusiva. Els processos d’especulació i d’expansió del ciment són nombrosos i les lluites locals de resistència es multipliquen i s’organitzen arreu del territori.

Poder decidir el futur col·lectiu

Després de la negativa de la majoria de partits polítics a celebrar una consulta ciutadana per decidir el futur d’Olesa, proposada per les associacions veïnals d’Olesa (del Collet de Sant Joan, dels Closos, de la Central, de les Planes, de la Rambla – Eixample i de Sant Bernat) i el suport de més de 600 persones, el conjunt del Moviment Veïnal reforça llaços de treball supramunicipals per avançar en possibles alternatives.

El Pla Urbanístic d’Olesa és necessari, però cal plantejar-lo en termes de responsabilitat social i ambiental: donar resposta a les necessitats humanes de les persones de forma harmònica amb la natura, en lloc de prioritzar l’interès privat del sector immobiliari.

Existeixen alternatives

Aturar la Ronda Nord sota Can Llimona i fer una via verda de passeig per connectar els barris del nord, evitar la massificació de la Central i construir-hi un gran parc de lleure i serveis públics, soterrar la via del tren i aprofitar l’espai per a fer un parc lineal que connecti tots els barris del sud i apropi Olesa al riu Llobregat, incloure serveis públics i zones verdes a tots els barris per tenir una vida més plena o re-connectar i conservar la natura, són algunes de les propostes fetes pel veïnat.

Més mobilització i més solucions

El Moviment Veïnal aglutina cada cop més persones i més sensibilitats diverses, expressades també amb la vintena d’entitats que hi donen suport. A aquesta lluita a favor de la natura, s’hi suma el veïnat afectat per les obres de Cal Candi, que es troba desemparat per un Ajuntament que no acompanya les persones i que deriva directament tots els conflictes a la Junta de propietaris

Moviment Veïnal d’Olesa

Comissió coordinadora

 

El periòdic 08640 no es fa responsable del contingut de les cartes (opinions, comentaris, rèpliques i suggeriments d’interès general, respectuosos cap a les persones i institucions), i es reserva el dret de publicar-les i resumir-les si és necessari. Els articles que no es publiquen en aquesta edició per falta d’espai, sortiran a les properes edicions. Les cartes per a aquesta secció s’han de signar amb el nom i cognom de l’autor, DNI, telèfon i adreça. S’han d’adreçar a l’a/e: periodic08640@gmail.com

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia