El cas de la gossa Kala

A partir del ressò mediàtic que aquest cas ha tingut, els departaments de Medi Ambient i de Serveis Jurídics de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat volen aclarir un seguit de punts:

  • La gossa Kala va ser separada dels seus propietaris al mes de febrer de 2020, com a mesura cautelar.
  • L’Ajuntament d’Olesa està seguint tots els tràmits que legalment corresponen per a la correcta resolució del cas i se segueix i seguirà en tot moment el procediment legal, per donar les màximes garanties a totes les parts.
  • Aquests Departaments i, en conseqüència, l’Ajuntament no han vulnerat el Codi Penal ni cap altre llei o norma de cap tipus, ni tampoc s’ha produït la prescripció de la infracció tal i com s’afirma a les xarxes socials, ni la demora en les tramitacions ha provocat un perjudici a l’animal, que des del seu decomís ha estat custodiat per la protectora d’animals APAN, en funció del contracte de serveis que te amb el municipi que també assumeix totes les despeses.
  • Seguint la normativa, hi ha hagut recentment un decret d’aixecament de la mesura cautelar de comís de la gossa. El decret, per garantir el benestar de la gossa, va acompanyat d’un rigorós control periòdic durant un any, tant per part del personal tècnic del Departament de Medi Ambient i Salut Pública de l’Ajuntament com per part d’un veterinari.
  • El procediment administratiu que es va posar en marxa ara fa gairebé un any i que encara no ha finalitzat, ofereix, com no pot ser d’una altra manera, tots els drets i garanties legals a totes les parts.
  • En fer-se públic el retorn de Kala als propietaris, hi ha hagut una allau de peticions demanant que la gossa Kala no es retorni a la família propietària. L’Ajuntament d’Olesa vol manifestar que, en aquests moments, la decisió sobre el futur de la gossa està en seu judicial, arran la demanda presentada per l’Associació Animalistes d’Olesa (ADO).
  • Ara, l’Ajuntament d’Olesa està a l’espera de rebre l’auto judicial que comuniqui l’acceptació a tràmit de la denúncia d’ADO i la petició de l’entitat d’aplicació de mesures cautelars. Un cop es rebi aquest auto judicial, l’Ajuntament contestarà amb l’informe pertinent d’actuacions realitzades.
  • Per la seva banda, la família propietària, després de l’allau de crítiques que ha rebut des de les xarxes socials, i que entenen que no s’ajusten a la realitat, ha manifestat la seva voluntat de cedir la gossa de forma permanent. Aquesta possible cessió, han comunicat, restarà pendent de valoració jurídica per part dels seus advocats.
  • Finalment, l’Ajuntament d’Olesa vol insistir que està seguint i seguirà tots els tràmits legals per a la resolució del cas de la gossa Kala i per garantir-ne la salut i benestar. També és obligació de l’Ajuntament vetllar pel respecte a la institució i desmentir les injuries o calumnies que perjudiquin la convivència ciutadana.

Els Departaments de Medi Ambient i Serveis Jurídics volen deixar clar que, davant qualsevol indici de maltractament de tot tipus, l’Ajuntament sempre farà ús de les potestats que té assignades i utilitzarà tots els mitjans al seu abast per evitar-ho, prèvia comprovació dels fets i seguint els procediments legals.

Departament de Medi Ambient i Serveis Jurídics

Ajuntament d’Olesa de Montserrat

Article anteriorKala
Article següentSOS Natura Catalunya

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Lletra ballarina

@lletraballarina Aquest mes de març estrenem canal d’Instagram i un apartat al periòdic 08640! Un canal únicament per a recomanacions literàries. Perquè el més valuós...

Fora de joc

Traiem l’aire condicionat i ja està, oi? A la Rambla d’Olesa...

Eso que tú me das

Jordi Évole emet l’última entrevista al líder de Jarabe de Palo, Pau Donés. “Eso que tú me das” fuig de ser una sort d’elegia...

Segueix-nos

1,695FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Lletra ballarina

@lletraballarina Aquest mes de març estrenem canal d’Instagram i un apartat al periòdic 08640! Un canal únicament per a recomanacions literàries. Perquè el més valuós...

Fora de joc

Traiem l’aire condicionat i ja està, oi? A la Rambla d’Olesa...

Eso que tú me das

Jordi Évole emet l’última entrevista al líder de Jarabe de Palo, Pau Donés. “Eso que tú me das” fuig de ser una sort d’elegia...

Gimnàstica

Les gimnastes del Club Gimnàstica Olesa començaran les trobades online aquest mes de març. A causa de la situació actual, la Federació Catalana de...

Contra l’homofòbia

El passat dissabte 20 de febrer i just abans del derbi de 3ª Nacional entre el FS Olesa i el CFS Esparreguera, el pavelló...
Farmàcies de Guàrdia