Santa Oliva 2023

La patrona d’Olesa va estar de celebracions durant tot el cap de setmana del 10 i 11 de juny. El dissabte, nombroses entitats van participar a l’ofrena floral davant el Porxo de Santa Oliva en un acte que, a banda de retre homenatge a la patrona, va tornar a ser una mostra de la cultura popular catalana, gràcies a les actuacions d’entitats com els Gegants, l’Esbart Olesà, Olesa Sardanista, els Bastoners del Montserratí i el grup de tabalada dels Diablots d’Olesa. Malgrat que l’inici de l’acte, a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, va estar acompanyat d’una mica de pluja, moltes van ser les persones i entitats que no es van voler perdre una de les cites més especials de l’any. Com a novetat, enguany la mostra de cultura popular va comptar amb música en directe amb una formació creada especialment per a l’ocasió integrada per trompeta, fiscorn, tible i tenora.

Un cop arribat el seguici d’autoritats, entitats i ciutadania davant del Porxo de Santa Oliva, i abans de l’ofrena floral (beneïda pel pare Luis Nsue) el Col·lectiu de Joves Santa Oliva va entregar els premis a l’avi i l’àvia més grans del barri, així com també a la nena més petita i els portal més bens engalanats. Enguany, el premi a l’avi més gran del barri ha estat per a Josep Pérez “Pepin”; el de l’àvia més gran ha estat per a Maria Guell, i el premi a l’infant més petit han estat per a la Laia Roda. Quant als portals més ben engalanats, els premis van ser per Jan Llombart de Cal Cubano; el carrer Gras, 5, i els números 12, 14, 29 i 69 del carrer Santa Oliva.

A banda de l’ofrena floral a la patrona, el dissabte va estar farcit d’activitats. La jornada va arrencar amb l’obertura de la tómbola benèfica de les Paüles, ja tota una tradició per Santa Oliva. Com sempre, van ser desenes les persones que, sobretot a la tarda, es van acostar fins a l’antic convent per comprar butlletes en benefici a projectes solidaris a canvi de regals d’allò més variats, donats per comerços i ciutadania.

També durant tot el dia va aplegar molts visitant la Fira de Santa Oliva, amb productes d’artesania i gastronomia a la plaça de les Fonts i als carrers dels Arbres i Salvador Casas. D’altra banda, desenes de persones van participar a la jornada de portes obertes a diferents edificis municipals: l’Ajuntament, la comissaria de la Policia Local, la Torre del Rellotge, el portal de Santa Oliva i el Centre Cultural Cal Puigjaner. A les visites molta va ser la canalla que va voler visitar, sobretot, les dependències de la Policia Local i de l’Ajuntament, on les visites van ser guiades per membres del govern en funcions.

Els espectacles familiars organitzats per La Xarxa Olesa han estat també tot un èxit, com és habitual. Divendres, el Centre Cultural Cal Puigjaner es va omplir amb “La mongetera màgica”, a càrrec de Festuc Teatre. Dissabte a la tarda, la plaça Nova va quedar petita per acollir les nombroses famílies que van gaudir amb les acrobàcies de la companyia Planeta Trampolí i el seu espectacle “Back 2 classics”. I el diumenge al vespre, la companyia de Sara Pons va oferir al Centre Cultural Cal Puigjaner, l’espectacle de clown “Win-Do-W”.

Dins el Ginesta Sound organitzat per l’agrupament escolta Sant Bernat de Claravall també hi va haver, dissabte al matí, proposta infantil amb Pol Nord, al Parc del Porxo. També el Parc del Porxo va acollir, al vespre, el concert de Santa Oliva, enguany a càrrec de Barcelona World’s Music Ensemble i la seva proposta “Redescobrir la música del món”. I a la nit, les cites van ser el sopar dels veïns i veïnes de Santa Oliva i la tabalada i correfoc amb les colles Custus Ignis, Diablots, el Drac Olivé de la UEC amb la col·laboració dels Gegants d’Olesa, el Cuc de Molins de Rei, Gavà i El Masnou.

El correfoc va acabar al Parc del Porxo de Santa Oliva, on el Ginesta Sound va oferir un concert jove fins la matinada.

Per últim, el diumenge la plaça Fèlix Figueras i Aragay va viure una jornada castellera amb les colles Castellers d’Esparreguera i Xicots de Vilafranca. La colla esparreguerina ha ofert un 3 de 7 amb agulla, un 4 de 7 amb agulla, un 3 de 7 net, un pilar de 5 aixecat per sota i ha fet dos intents desmuntats de 4 de 7. Els de Vilafranca han carregat el 3 de 7, 4 de 7, 5 de 7 i tres pilars de 4. A les 18:30 hores, els Amics de l’Orgue i de les Arts van oferir un concert de Paolo Oreni a la parròquia de Santa Maria. I a les 19:30 hores les últimes dues propostes: animació infantil amb Sara Pons al Centre Cultural Cal Puigjaner i sardanes de Santa Oliva i trobada d’escoles sardanistes d’Olesa, amb la Cobla Vila d’Olesa, a la plaça de la Sardana.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia