Sant Bernat

L’Ajuntament ha contractat una empresa que actua com a oficina tècnica de rehabilitació per gestionar les sol·licituds de comunitats veïnals dels grups Sant Bernat i Santa Oliva per a les subvencions que provenen dels fons europeus Next Generation, i que reparteix la Generalitat. Olesa de Montserrat és un dels 38 municipis catalans que ha rebut una preassignació de subvenció per valor d’1,6 milions d’euros. L’Ajuntament d’Olesa va sol·licitar al juny de l’any passat aquesta línia d’ajuts del nou Programa de Barris, finançat dels fons europeus Next Generation d’Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP).

Des que al setembre es va fer una reunió informativa sobre els ajuts, l’Ajuntament ha rebut nou sol·licituds de comunitats de veïns interessades en acollir-se a la subvenció. D’aquestes, tres ja tenen un projecte avançat o acords de junta previs i per aquesta raó són les primeres amb les quals està treballant l’oficina tècnica. Segons ha detallat la responsable de l’Oficina Local d’Habitatge, Maica Ribas, ja s’han inspeccionat les tres finques i els seus gestors i presidents han mantingut diverses reunions amb l’oficina tècnica per concretar quin podria ser el cost de les actuacions que hi cal fer. Tot plegat a l’espera de la resolució definitiva per part de la Generalitat i la convocatòria oficial de les subvencions.

Aquestes ajudes dels fons europeus permetran rehabilitar els habitatges en base a criteris d’eficiència energètica, i també s’hi podran fer actuacions per millorar-ne l’accessibilitat, com ara instal·lar ascensors. També es podran fer actuacions d’urbanització o millora de l’entorn, com ara la instal·lació de noves infraestructures de sanejament i la millora de les zones verdes o comunitàries. Les subvencions podran arribar al 100% del cost total en els casos de famílies més vulnerables.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia