Presentació

L’acte de presentació de la nova temporada de La Passió es va celebrar el passat diumenge 5 de març a la tarda a la Casa de Cultura i amb l’objectiu de donar a conèixer les novetats de la temporada a la ciutadania i entitats del municipi. Enguany, La Passió promet un espectacle amb més efectes, emoció, música i espectacularitat que mai.

El president de La Passió d’Olesa de Montserrat, Pere Quer, va ser l’encarregat de conduir l’acte explicant que l’objectiu d’organitzar un acte de presentació de la temporada 2023 de l’espectacle de La Passió d’Olesa de Montserrat era donar a conèixer la ciutadania i les entitats del municipi les novetats de l’espectacle i també tota l’activitat de l’entitat “per enfortir el vincle de l’espectacle amb tota la ciutadania”.

Quer va fer un repàs breu a la història de La Passió per explicar com havia esdevingut una activitat molt significativa per al municipi i un acte comunitari. Per entendre-ho, el president de La Passió d’Olesa de Montserrat va determinar que un dels moments rellevants va ser durant el primer terç del segle XIX quan aquestes representacions definitivament es desvinculen de l’església i passen a ser una activitat de la comunitat. Aquest fet, explica Pere Quer, és el que ha permès “la significació i la vinculació tan important entre el poble i La Passió”.

Pel que fa a les novetats de La Passió, els responsables d’avançar les novetats van ser Xavier Povill i Joan Gil, directors de l’espectacle, la temporada 2023 serà la que consolidarà els canvis introduïts la temporada passada i que va suposar una renovació total de l’espectacle: més curt, amb un nou concepte de tractament dramatúrgic, tècnic i escenogràfic.

Xavier Povill va dir que s’han millorat els canvis introduïts l’any passat i que van consistir a adaptar un espectacle el text original del qual estava pensat per una representació de matí i de tarda i que s’ha anat escurçant fins a les dues hores actuals. Aquest fet, va explicar Povill, havia suposat que moltes escenes i personatges quedessin desdibuixats i que cada vegada fos més difícil explicar la història. Per reforçar la dramatúrgia, Povill va destacar que s’ha aplicat una solució que el mateix autor ja havia insinuat i que consisteix a “aprofitar els moments on s’expliquen els personatges i barrejar-los encara que no pertanyin a la mateixa escena”. Segons Povill, el resultat és una “història més universal, on es potencia el paper de la dona” i també el conflicte entre poders i polítics i que queden entrellaçats amb la vida pública de Jesús.

El també director de l’espectacle, Joan Gil va remarcar que nova la dramatúrgia que ja es va començar a replantejar el 2019 i que es va presentar la temporada 2022 es consolidarà enguany i ha suposat un repte a l’hora de plantejar l’espectacle des d’un punt de vista escènic i tècnic. Gil va destacar que “l’espectacle que es planteja enguany és molt més trepidant, emocionant i emotiu a la vegada que és un espectacle perfeccionat respecte a l’any passat”. A més, Gil, va apuntar que enguany s’ha replantejat la part musical per “adaptar-la a les noves necessitats de l’espectacle”.

Durant la presentació de la temporada 2023 també es va reivindicar la importància del cartell promocional que enguany és obra de Joan-Pere Viladecans que ha tornat a fer-lo després de 35 anys.  Des de la comissió del Fons d’Art, Eva Buch, va explicar que el cartell d’enguany és una reinterpretació del primer que va fer Viladecans el 1987 i que va ser l’inici del gran fons d’art contemporani que té La Passió d’Olesa de Montserrat. Buch va informar que fa un any que es treballa en “l’elaboració d’un catàleg de totes les obres” i que l’objectiu és que la col·lecció d’art contemporani es pugui veure, en un futur, en una exposició permanent.

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Farmàcies de Guàrdia