Respostes

Des de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat volem fer un seguit de comentaris a alguns dels correus ciutadans publicats en aquest diari en l’edició del mes de setembre, en la seva pàgina 5.

Sobre l’escrit titulat “Incivisme” de la Sra. Maria Mercè Boada, en el qual diu que viure a la plaça de Catalunya li dona la sensació de ser “al barri xinès de Barcelona: begudes, drogues, sexe…”, hem d’informar que a la Policia Local no li consta cap requeriment d’aquesta persona alertant de la problemàtica que afirma hi ha a la plaça de Catalunya. A les incidències diàries tampoc consten fets rellevants envers aquesta problemàtica, llevat d’alguns de puntuals en relació als usos que la plaça acull en celebracions festives autoritzades per aquest Ajuntament. Des de la Policia Local també volen recordar que realitzen controls rutinaris a les zones d’oci nocturn en vigílies de festius i caps de setmana, en les quals actuen d’ofici en cas d’infraccions. De tota manera, agraïm les observacions que es fan en l’article, ja que la col·laboració ciutadana és molt valuosa per detectar possibles infraccions o fets delictius. Per això aconsellem que s’alerti la Policia Local en cas de ser testimoni de qualsevol incident que afecti a la convivència i la pau social.

 

En referència a l’escrit “Plaza minusválidos” signada amb les inicials E.P., en la qual es queixa de l’accessibilitat a una plaça d’aparcament reservat ubicada al carrer de Lluís Puigjaner, davant l’Ajuntament, cal assenyalar que les reserves d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) resten senyalitzades correctament i respecten l’accessibilitat als vehicles. Les places posseeixen unes dimensions suficients (5 metres de longitud per 2 metres d’amplada de forma estàndard), i faciliten l’estacionament del vehicle amb espai sobrant a utilitzar segons les necessitats del conductor/a per ajudar a entrar o sortir del cotxe a la persona amb mobilitat reduïda.

Pel que fa a la reserva ubicada al carrer de Lluís Puigjaner, la Policia Local ha analitzat “in situ” el problema i,  malgrat que es poden obrir les portes dels vehicles, per facilitar encara més l’accessibilitat, s’ha procedit a moure el senyal vertical que hi ha a tocar de la plaça reservada.

Quant a la petició d’una reserva d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda al carrer Alfons Sala, al costat dels contenidors, cal assenyalar que ja existeix una reserva específica al lloc. La resta són places del servei de taxi. A prop de la residència d’avis, a la cantonada del carrer Anselm Clavé amb el carrer Alfons Sala, ja existeixen espais senyalitzats com a zones de càrrega i descàrrega, que poden ser utilitzats indistintament per vehicles comercials i vehicles posseïdors de targeta de PMR, amb la qual cosa l’oferta per poder recollir o portar persones grans a la citada residència es considera suficient.

Cal assenyalar també que s’intenta no fer reserves PMR enmig d’estacionaments, en la mesura del possible, per facilitar l’accessibilitat en l’estacionament dels conductors/es. Per aquesta raó s’acostuma a crear-les a l’inici o al final de les línies d’estacionament dels carrers. No obstant, la Policia Local resta a disposició de qualsevol usuari/a de reserva PMR que necessiti ajuda.

 

En referència a l’escrit “Ens pot mossegar un gos” signat pel Sr. Jaume Francesch Solé; a la Policia Local no li consta cap requeriment seu sobre el problema que afirma hi ha a Olesa. En relació als gossos potencialment perillosos, quan els i les agents de la Policia Local observen una infracció, actuen en conseqüència i d’acord a la normativa. També ho fan a requeriment ciutadà i, de fet, s’han tramitat diverses denúncies per aquest tipus d’infracció durant aquest any.

Des de la Policia Local apunten que es pot donar el fet que, per desconeixement de quines són les races considerades potencialment perilloses, algunes persones puguin tenir sensació d’inseguretat, però en cap cas es dona el fet que un 99% dels gossos considerats potencialment perillosos que hi ha a Olesa vagin sense morrió. De fet, la majoria de les denúncies recollides per la Policia Local sobre mossegades de gossos no són de races considerades perilloses. De tota manera, des de la Policia Local s’incidirà en el control de l’obligatorietat que tots els gossos de races considerades potencialment perilloses portin sempre el morrió.

Ajuntament d’Olesa de Montserrat

 

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia