Adéu, però abans, petó…

 

L’Ajuntament va estrenar el passat 12 de setembre dues zones de “Petó i adéu” per evitar embussos en deixar i recollir la canalla a l’escola; l’actuació s’emmarca dins el projecte de “Camins escolars” de les escoles Puigventós i Povill, que també van entrar en funcionament el mateix dia.

Les anomenades zones de “Petó i adéu” son uns espais d’aparcaments reservats per a les famílies que porten els infants a l’escola amb cotxe, i que permeten fer una aturada de dos minuts per deixar o recollir els nens i nenes de forma ràpida, facilitant així la circulació. “Petó i adeu” és l’adaptació de la iniciativa “Kiss and ride”, un projecte pioner que ja fa temps que funciona amb èxit en diferents ciutats europees.

Els anomenats espais de “Petó i adéu” s’han senyalitzat en zones properes a les dues escoles, el carrer Pintor Fortuny en el cas de l’escola Povill i al carrer de l’escola Puigventós.

Per a l’estudi dels camins escolar fins a les escoles Puigventós i Povill l’Ajuntament ha comptat amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, i la participació de la direcció i l’AMPA del centre i també de l’alumnat. Després d’estudiar quins eren els punts d’origen dels nens i nenes que es desplacen fins a aquestes escoles, així com també el sistema de transport que utilitzen, es van dissenyar i s’han marcant uns itineraris segurs amb punt de partida des de diferents barris amb l’objectiu que s’incrementi el nombre d’infants que vagin a escola a peu. Els itineraris s’han marcat amb un símbol de color vermell en format de ninot elaborat amb fulles d’olivera. Aquests símbols s’acompanyen de senyalització vertical i també s’han fet en els darrers mesos diferents actuacions de millorar i ampliació de voreres per millorar la seguretat dels i les vianants.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia