Rèplica

Voldria respondre breument a un escrit titulat “Entrevista” signat per AMT, publicat al periòdic 08640 de setembre.

En primer lloc voldria aclarir que, a l’entrevista que em va fer el 08640, no vaig parlar de la meva contribució perquè no es tanqués el FIL com el “meu millor moment del mandat”. I no podia ser així per diversos motius, però sobretot perquè aquest “moment” va durar molt. Efectivament, salvar del tancament aquesta Fundació sense ànim de lucre va ser un treball que vam emprendre cinc alcaldes/esses (d’Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa i Sant Esteve) des del juny de 2015 i va costar més de tres anys aconseguir que no es tanqués una fundació que, recordem-ho, dóna feina a més de 80 persones amb altres capacitats i risc d’exclusió social. A l’entrevista jo manifestava la satisfacció que sentia pel fet que aquest centre segueixi donant feina a moltes persones, ja que quan vam entrar com a alcaldes/esses tothom, subratllo tothom, ens va dir que el FIL tancaria.

En segon lloc, l’article fa referència a l’increment del sou dels treballadors al centre especial de treball FIL. En aquest punt cal fer referència al Reial Decret 1462/2018, on s’obligava a què a partir de l’1 de gener de 2019 l’SMI passés de 735,90€/mes a 900€/mes. La Fundació FIL, que treballa per seguir enfortint les seves estructures i assegurar la viabilitat de la fundació, va aplicar els increments que marca la llei.

Pel que fa a aquest assumpte, la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya assenyalava que amb l’augment de sou decretat, i tenint en compte la fragilitat d’alguns d’aquests centres, es posaven en perill gairebé 1600 llocs de treball especials arreu del territori català. Això representaria un 26% del total de persones que treballen en aquests centres. És per això que demanaven al Govern Central un augment dels ajuts que reben. Des del sector també es demanava a la Generalitat que valorés l’esforç que s’està fent per part d’aquestes entitats. És conegut també que des dels 5 municipis s’ajuda aquesta fundació.

Per acabar, l’escrit d’AMT, a partir del segon paràgraf, acusa el FIL d’alguns incompliments de la llei. Recordem que és l’Estat qui té la responsabilitat de subvencionar aquests llocs de treball, qui marca els salaris a pagar i qui vetlla perquè es compleixin. En cas que fossin certes i demostrables les acusacions que es fan a l’article, caldria que  qui l’escriu ho posés en mans dels sindicats i de les administracions públiques. Denunciar és allò que pertoca a un ciutadà/ana responsable quan té constància que algú incompleix la llei.

Pilar Puimedon

Alcaldessa entre juny de 2015 i 2019

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia