Ratpenats d’aigua a Olesa

El passat mes de setembre els membres de Capreolus (secció del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà) van participar conjuntament amb ADENC (Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura) per dur a terme un cens de ratpenat d’aigua (Myotis daubentonii) a la llera olesana del riu Llobregat.

Aquest cens forma part del projecte de ciència ciutadana Quirorius desenvolupat pel Museu de Ciències Naturals de Granollers, el qual té com a objectiu estudiar, seguir i protegir les poblacions de ratpenats d’aigua arreu del territori català.

Aquest projecte ja s’estava executant els anys anteriors a Abrera amb la col·laboració entre ADENC i l’ANDA (Associació Naturalista d’Abrera). Aquest estiu Capreolus van ser convidats  per aquesta entitat abrerenca a participar en el cens, la qual cosa va donar fruit a què el projecte s’hagi acabat replicant a Olesa.

El mostreig d’aquests mamífers quiròpters es va realitzar a la zona de l’areny del Molí a mitjans de setembre. La metodologia del cens consisteix a traçar un feix de llum arran d’aigua entre les dues ribes del riu per observar l’activitat nocturna d’aquests animals.

Els resultats van ser un èxit, ja que es van poder observar diferents exemplars de ratpenat d’aigua, confirmant així la presència de l’espècie al municipi. La seva presència és un indicador de la bona qualitat de l’aigua del riu i del bosc de ribera en general. A partir d’aquestes col·laboracions Capreolus s’adhereix al projecte Quirorius, fent el seguiment anual de l’espècie i estudiant així l’estat de l’ecosistema fluvial d’Olesa.

Per a més informació del projecte i la consulta de dades, es pot visitar el lloc web: www.ratpenats.org.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia