Premis Recerca

Un estudi al voltant, entre d’altres, de les icnites o petjades fòssils de Puigventós i un treball sobre el creixement de l’extrema dreta han estat els guanyadors de l’edició 2020 dels Premis de Recerca Vila d’Olesa, que s’han entregat el passat 10 de setembre al saló de sessions de l’Ajuntament d’Olesa, en un acte amb aforament limitat als participants i presidit per l’alcalde, Miquel Riera, i el regidor de Cultura, Xavier Rota.

El Premi Recerca Vila d’Olesa, convocat amb el suport econòmic de l’empresa Kao Corporation, consta de dues modalitats adultes: la “Ciència oberta” per a treballs científics de doctorat, de fi de màster o publicacions fetes en els últims dos anys relacionats explícitament amb un tema olesà o d’interès olesà, i la modalitat “Impulsa”, per a treballs fets per un olesà o una olesana en qualsevol àmbit de la ciència.

En la modalitat Ciència Oberta el guanyador ha estat Francho Chabier de Jaime Soguero pel treball “New exceptionally well-preserved footprints from the muschelkalk detrital unit from the castalan basin”, on es destaca la icnita del Puigventós. Aquesta petjada fòssil (icnita, en paleontologia) va ser trobada fortuïtament per membres del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà al maig del 2016.

Pel que fa al Premi Batec Jove, adreçat a l’alumnat de Batxillerat i de Cicles Formatius de grau mitjà i superiors dels centres escolars olesans, el guanyador ha estat “Tornen les serps, però muden les pells. Anàlisi política sobre el creixement de l’extrema dreta”, de Joan Olaf Subirachs Garcia, de l’escola Daina-Isard, un treball del qual el regidor va destacar “las unitat didàctica que ha elaborat per conscienciar els estudiants com a futurs ciutadans de la nostra societat”. Subirachs va explicar el procés de recollida de documentació per al seu treball, que fa una anàlisi social i de reflexió sobre l’evolució i creixement del moviment polític de l’extrema dreta.

Enguany, com a novetat, l’Ajuntament havia convocat la 1a edició del Premi de Recerca de Perspectiva de Gènere, per impulsar treballs amb continguts vinculats amb les aportacions de les dones en diferències temàtiques al llarg de la història, aportacions i recerques entorn el gènere, la violència masclista, les diferents corrents del feminisme i/o la diversitat sexual i la història del col·lectiu LGTBIQ+. Malauradament ha hagut de quedar desert.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia