Què està fent la Corporació d’Olesa?

22 d’abril. Des que es va imposar l’estat d’alarma el dia 14 de març han passat 40 dies, una quarantena. En medicina, una quarantena és un terme per descriure l’aïllament de persones o animals durant un període de temps no específic com a mètode per evitar o limitar el risc que s’estengui una malaltia o una plaga, segons Wikipedia.

Ens interessava saber què feien aquests dies els integrants del consistori olesà i per aquest motiu els vam enviar quatre preguntes per correu electrònic, amb la data límit per respondre-les, el passat dilluns 20 d’abril. A continuació trobareu les respostes textuals dels 21 regidors i regidores d’Olesa.

 

Durant aquest primer mes de confinament,

1) Has hagut de seguir treballant a la teva feina habitual?

2) De quina manera has continuat o no amb la teva tasca com a regidor o regidora?

3) Has realitzat alguna acció de voluntariat i/o col·laboració amb alguna entitat o institució? En cas afirmatiu, amb quina?

4) En els propers dies, tens pensat realitzar alguna tasca voluntària relacionada amb l’Estat d’alarma per la COVID-19?

 

Miquel Riera Rey

(Alcalde, Regidories de Contractació i Patrimoni, Planejament urbanístic, Recursos Humans i Serveis Jurídics.

1) La major part de regidors combinen la professió amb la seva dedicació pública, i és bo que així sigui. L’alcaldia comporta unes responsabilitats que requereixen un compromís personal molt alt amb el servei públic i una disponibilitat de 24 hores al dia.

2) El darrer mes tota la població ha sumat esforços amb un únic objectiu de salut. Jo he tingut el privilegi de poder liderar la resposta municipal, juntament amb els regidors de govern, el recolzament de tots els grups i un gran equip de professionals. Entre tots hem orientat la capacitat municipal sota un únic criteri de salut, que ens permeti superar plegats una situació insòlita, acompanyant als nostres veïns en moments molt difícils i preparant-nos pel futur.

3) Som un poble socialment molt actiu i de seguida han sorgit moltes iniciatives que hem pogut coordinar a traves d’una gran tasca de voluntariat. A través vostre, tota Olesa participa – això és el que els hi he dit als voluntaris- per que aquesta crisis no permet una acció massiva de la població. Mantenir l’equilibri familiar entre quatre parets, educar els fills, teletreballar, preocupar-se per la veïna, cuidar l’avi…, quedar-se a casa esdevé una acció solidaria que requereix gran força de voluntat.

4) És una gran temptació. Molts voluntaris m’expliquen l’agraït que ha estat l’avi al que han ajudat amb la compra, o al que han pogut trucar per telèfon. No hi ha una sensació millor que la de poder ajudar a un altre persona. Voldria que el màxim d’olesans ho puguin viure.

Eva Creus Oleart

(Regidories de Medi Ambient i Sostenibilitat, i d’Espai Públic i Equipaments)

1) Sí.

2) Hem seguit fent les mateixes reunions previstes tant juntes de govern com reunions amb caps d’àrea i de departament de forma telemàtica. Donades les circumstàncies, hem hagut de tractar temes molt extraordinaris pels quals era necessari una resposta ràpida en moments molt concrets i, per tant, a part de les reunions regulars de seguiment, hi ha hagut moltes reunions especials sempre telemàtiques o telefòniques, per prendre decisions en el moment que era necessari i poder donar una resposta adequada a les necessitats que anaven sorgint o bé poder anticipar-les.

3) Sí, amb la Creu Roja. He contribuït en algun servei de cap de setmana i també fent mascaretes.

4) Seguir contribuint amb la Creu Roja i amb la regidoria de Participació Ciutadana amb el que necessitin.

 

Jordi Martínez Vallmitjana

(Regidories de Benestar Social, Mobilitat, Aparcament i Transport, Protecció Civil, Seguretat Ciutadana i Habitatge)

1) Sí.

2) La crisi de la COVID-19 ha demanat als regidors i regidores una màxima dedicació i un compromís afegit dins del comitè de crisis permanent. El dia a dia s’ha vist alterat pel treball de gestió, planificació i coordinació fruit de la crisi i de les decisions que calia anar adoptant. Serveis Socials, Policia, Habitatge i també Mobilitat (mesures pel que fa a la zona blava i a l’illa de vianants) son regidories que han demanat una atenció particular.

3) L’Equip de Govern entén que la seva principal dedicació consisteix en pensar, presentar i coordinar projectes i crear les condicions per a fer-los possible. També, molt important i necessari, unificar i coordinar les voluntats de tantíssimes persones que d’una manera o altra volen col·laborar des del voluntariat. La suma de les dues voluntats ens ha fet créixer com a poble.

En aquest sentit cal insistir en donar les gràcies i agrair la feinada immensa de totes les persones voluntàries: les que han repartit targetes menjador, les que han trucat els avis, les que han anat a comprar menjar, a baixar les escombraries o a la farmàcia, les que han tallat, les que han cosit, les que han recollit, les que han portat, les que han aplaudit, les que han donat maquinària, roba, plàstic, protectors i guants.

4) Seguirem fent la feina del punt 3. És el que ens toca.

Lourdes Vallès Reguant (Regidories d’Economia i Hisenda i d’Ensenyament)

1) Sí.

2) He organitzat la meva feina habitual de forma telemàtica i la de la regidoria amb dedicació plena.

3) Amb cap entitat en concret, només per les mascaretes.

4) No la tinc prevista, perquè la regidoria exigeix moltes hores, però si sorgeix la possibilitat i les hores m’ho permeten, sí que m’agradaria.

 

 Xavier Rota i Boada

(Regidories de Cultura i Memòria Històrica, Joventut, Llicències i Disciplina Urbanística)

1) A la meva feina habitual del 35% de jornada a l’Ajuntament he seguit treballant com sempre. Malauradament, la feina del 65% de jornada restant que dedico a la cançó, la música i la dansa tradicional ha quedat posposada o totalment suspesa.

2) En aquesta època habitualment hi ha molta feina als departaments de Cultura i Joventut, sobretot de justificació de subvencions i programació d’activitats. Com a conseqüència de la crisis del COVID-19 ha sigut necessària una nova feina de reprogramació de l’activitat habitual de cultura i joventut al mateix temps que pensar i organitzar noves propostes i activitats. Un exemple d’això és l’àmplia programació de la mostra “Olesa cultura confinada” (càpsules audiovisuals de propostes culturals, concerts, màgia, contes, monòlegs, joves en directe, etcètera) o el projecte “La memòria del confinament”. Evidentment s’està fent un estudi i valoració del pressupost dels Departaments de Cultura i Joventut, en coordinació amb Alcaldia, per tal de contribuir a les noves necessitats sorgides.

3) Des de l’Ajuntament he participat en la confecció de mascaretes. A títol personal faig un concert setmanal en streaming per Instagram i Facebook (de moment cinc sessions). Aquesta activitat també és una forma de voluntariat per acostar a qui ho desitgi la cultura a cada casa.

4) La meva activitat no és puntual. L’he desenvolupat des d’abans de l’estat d’alarma i acabarà quan la situació torni a la normalitat.

 

Ada Agut i Domènech

(Regidories d’Atenció Ciutadana, Diversitat i Cooperació, Gènere, Feminismes i LGTBIQ+, Participació Ciutadana i Salut Pública)

1) Continuo sent responsable de les meves obligacions laborals tot i que no amb la mateixa intensitat, adaptades a les circumstàncies actuals.

2) La meva tasca de regidora s’ha vist alterada per aquesta crisi sanitària. Això ha provocat que s’hagin hagut de prendre mesures excepcionals, decisions complicades a favor de la protecció de la salut dels olesans i olesanes, lligant aquesta regidoria de Salut Pública amb d’altres que són de la meva responsabilitat, com ara la de Participació,  Gènere, Feminismes i LGTBIQ+, Atenció al ciutadà i Diversitat i Cooperació.

3) La gestió municipal ha estat la meva única dedicació i preocupació.

La meva dedicació com a regidora, ara en temps d’alarma ha estat les 24 del dia, sense cap dia de descans, per poder donar resposta a totes les necessitats.

4) Sí, aquest dimecres 22 d’abril participaré en el recapte d’aliments organitzat pel Mercat municipal.

 

Dídac Solà Sánchez

(Regidories d’Activitats, Promoció Econòmica i Turisme)

1) Sí, tant en la feina habitual com a les tasques de preparació per a la sortida de la crisis de la COVID-19.

2) La tasca com a regidor ha canviat substancialment. El nivell de dedicació demanat per l’actual situació deguda a la COVID-19 ha representat un esforç molt més elevat que la tasca habitual com a regidor dins de l’Equip de Govern. Les feines del comitè de crisis han demanat molt més esforç, que se ha coordinat entre les diferents regidories, l’equip tècnic, Equip de Govern i sota les directrius de l’alcalde. Dins de la meva àrea hem tingut que donar suport al Mercat municipal, mercat ambulant, autònoms, comerços, persones i empreses i preparar ajudes pels afectats.

3) Com a component de l’Equip de Govern, entenc que la feina del regidor és plantejar i aconseguir que es portin a termini les accions necessàries per pal·liar l’impacte de la COVID-19. En aquest aspecte, l’ajut i coordinació del voluntaris ha estat una peça clau per obtenir l’èxit d’aquestes accions. Aprofito per felicitar i agrair la inestimable ajuda aportada de forma desinteressada per tots els voluntaris.

4) Seguiré fent les tasques que facin falta segons les necessitats del poble tal com anem fent i hem comentat anteriorment i en especial, acabant de preparar el conjunt d’ajuts que considerem essencials per donar suport.

 

Jordi López Guevara

(Regidoria de Festes, Mitjans de comunicació i Tecnologies de la Informació i la Comunicació)

1) Sí, teletreball.

2) A part de les tasques pròpies de coordinació entre les diferents regidories per procurar donar resposta a les necessitats i a les demandes socials, sanitàries i escolars que han sorgit per la crisi de la COVID-19, planificar amb coordinació amb Joventut i Cultura, propostes d’activitats festives properes, tenint previst els diferents escenaris de desconfinament.

3) Els regidors hem treballat per ajudar a fer possible el gran treball que en diferents àmbits ha fet tot el voluntariat, una tasca que ens ha de fer sentir orgullosos com a poble i que té tot el nostre agraïment

4) En totes les que com a regidor, sigui requerit per a la planificació i posada en marxa d’accions de voluntariat.

 

Domènec Paloma i Sancho

(Regidoria d’Esports)

1) No he pogut treballar amb la feina habitual, no és un servei essencial.

2) La meva tasca com a regidor i a l’Equip de Govern amb coordinació dins d’un comitè de crisi permanent al servei de les demandes que han sorgit de l’emergència de la COVID-19. Com a regidor d’Esports, estem preparant diferents escenaris al Departament d’Esports, en previsió a l’aixecament del confinament, i preparant noves mesures que haurem de prendre davant la crisi de la COVID-19, amb constant coordinació amb la resta de regidories.

3) Directament, no, però sí gestionant mesures de prevenció amb servei a les persones amb afectació de la COVID-19, agrair la gran feina de voluntàries i voluntaris.

4) No ho penso! Haig de realitzar tasques vinculades a l’estat d’alarma per la COVID-19.

 

Fernando Dario Vicente Benetti

(Regidor PSC)

1) Lamentablement, no he pogut continuar la meva feina habitual com a psicòleg. He finalitzat de manera virtual un curs. Espero reincorporar-me al més aviat possible a la meva consulta.

2) Si bé no hem pogut fer accions presencials, hem mantingut reunions telemàtiques amb el grup municipal. Hem preparat un seguit de propostes per a fer front a la crisis per la COVID-19. Com a portaveu he mantingut reunions de portaveus amb l’alcalde setmanalment o quan l’alcalde ho ha cregut necessari.

3) Continuo realitzant el meu voluntariat habitual a Càritas Olesa fent seguiment de les usuàries i usuaris dels projectes habituals: acollida i reforç educatiu.

4) La tasca que faré en relació a l’estat d’alarma és treballar directament amb les usuàries i usuaris de Càritas; les necessitats de les persones són molt més urgents després d’un mes de confinament i ja tenim sol·licituds molt específiques que hem d’intentar solucionar.

Almudena Toledo Rodríguez

(Regidora PSC)

1) Por desgracia, la mayoría de los sectores han cerrado y eso me ha limitado, pero sí he podido continuar escribiendo.

2) Es verdad que nuestro movimiento habitual se ha parado, pero mantengo reuniones telemáticas con el grupo municipal para poder presentar propuestas que ayuden combatir y a paliar la crisis provocada por la COVID-19.

3) Continuo, dentro de lo posible, con mi voluntariado en la Asociación de animales olesana, (AD’O) protegiendo y ayudando a los animales, pero también a las personas que necesitan comida para sus animales.

4) El trabajo que realizaré en estos próximos días es continuar con mí labor en la asociación, y de manera particular también continuaré ayudando a personas de mi entorno, acercando comida o sacando a sus animales.

 

Carlos Fernández Ruiz

(Regidor PSC)

1) Sí, atès que soc servei essencial des del primer dia.

2) Des del grup municipal hem realitzat una sèrie de propostes a curt, mig i llarg termini relatives a la situació que estem patint, a banda de continuar amb d’altres temes que tenim per a tot el mandat

3) No, atès que l’activitat professional que realitzo és presencial i de gran contacte amb molta gent.

4) Seguint amb la resposta anterior, no contemplo fer cap voluntariat de forma presencial.

 

Maria Lourdes García Vila

(Regidora PSC)

1) Continuo treballant, la comptabilitat es pot realitzar telemàticament.

2) Fent reunions telemàtiques amb el grup municipal; en aquest moment és important parlar dels problemes relacionats amb la COVID-19, els que tenim i els que vindran.

3) Sí, soc voluntària de Càritas Olesa.

4) Sí, treballar des de Càritas per continuar la tasca de donar suport a les persones i famílies més fràgils.

 

Marola Cantarell i Mora

(Regidora ERC-AM)

1) Sí, però des de casa amb teletreball.

2) Amb reunions continues amb el nostre portaveu i grup municipal. També assistint a cursos per saber com hem d’afrontar aquesta crisi un cop s’acabi.

3) M’agradaria molt, però soc d’alt risc i només puc ajudar des de casa.

4) Sí. Intento buscar jovent perquè s’apuntin a fer voluntariats i seguiré treballant en el que pugui sense moure’m de casa.

Jordi Parent i Beltran

(Regidor ERC-AM)

1) Sí, tot i que ho faig a porta tancada. Treballo en el ram dels serveis assistencials i les assegurances; és una de les feines essencials segons el real decret de l’Estat.

2) Com a portaveu del grup municipal he seguit en contacte via reunions periòdiques virtuals amb la resta de portaveus dels grups municipals per posar el meu granet de sorra en la gestió de la crisi. També hem seguit treballant com a grup municipal per treballar iniciatives i posar-les a disposició del govern municipal.

3) Malauradament, la meva feina i la feina de la meva parella, m’han fet impossible involucrar-me amb alguna institució.

4) Totes aquelles que puguin sorgir de les iniciatives de l’Ajuntament i del meu partit.

 

Mireia Monfort i Sòria

(Regidora ERC-AM)

1) No he pogut seguir treballant perquè tenia i tinc un canvi laboral que ha quedat aturat fins que la situació no millori i sigui possible començar.

2) Hem fet reunions de grup municipal i reunions d’Executiva local d’ERC per fer seguiment de la situació al municipi, fer propostes, tant per la situació actual com preveure possibles accions un cop el confinament es pugui anar reduint.

3) Sí, faig de voluntària amb la Creu Roja i estic a disposició de l’Ajuntament per tot allò en el que pugui ajudar.

4) Sí, les tasques que ens encarregui la Creu Roja.

 

Jose Maria Paniello Limiñana

(Regidor Ciutadans)

1) Sí, como siempre desde casa.

2) Gracias a la tecnología estás informado puntualmente y puedes trabajar correctamente.

3) No, como persona de riesgo; pero he colaborado realizando aportaciones, ideas y propuestas on-line o telemáticamente.

4) La mejor forma es seguir en casa, haciendo caso a las autoridades.

 

 Olga Vanesa Carrasco Rodríguez

(Regidora Ciutadans)

1) No, porque estoy de baja laboral debido a una intervención quirúrgica, nada grave, aunque la recuperación es larga.

2) Dentro de las posibilidades que me ha permitido mi situación personal y el confinamiento, he colaborado en todo lo que me ha sido posible para tratar de minimizar el impacto de la pandemia dentro de nuestra localidad.

3) A través de petición popular, se ha formado un grupo de voluntarios para ayudar a las personas más vulnerables en estos días de confinamiento; yo fui la persona que transmitió a la regidora esta necesidad y a raíz de aquí se creó lo bolsa de voluntarios en colaboración con Cruz Roja. Aprovecho la ocasión para agradecer la labor de todos los voluntarios que anónimamente han llevado a cabo diferentes iniciativas como la de repartir mascarillas a nuestros mayores.

También como grupo con presencia en el Parlament, solicitamos la presencia de la UME en nuestra localidad, para abordar la situación tan crítica que se ha vivido en las residencias. También a nivel de grupo, hemos tendido la mano al gobierno en todo momento para colaborar en todo lo que sea necesario. Hemos presentado varias iniciativas para ayudar a las familias como la gratuidad de la zona azul o la exención del impuesto de circulación entre otras cosas.

4) En caso de que surja la necesidad estaré disponible para ayudar en lo que sea necesario tal y como he trasladado al equipo de gobierno.

 

Carlos Navia Baldomá

(Regidor Ciutadans)

1) Sí, trabajo como oficial de administración de comunidades y alquileres y somos necesarios para el mantenimiento de las necesidades diarias de las comunidades de propietarios e inquilinos. Desde el primer día estoy trabajando telemáticamente desde casa, y actualmente desde el despacho en la oficina de Terrassa.

2) En contacto con el Equipo de Gobierno, ayudando con las necesidades que iban surgiendo, lo que me pedían los compañeros del gobierno municipal. Seguimos a disposición para cualquier necesidad que surja nuevamente. También escuchando y transmitiendo al Equipo de Gobierno solicitudes e ideas que me dan los vecinos olesanos.

3) He estado repartiendo mascarillas gratuitas -las que realizan los vecinos de Olesa- entre personas que no las han podido conseguido por cauces normales. También con mi grupo municipal solicitamos a nuestros compañeros en el Parlament la presencia de la UME para dar la ayuda que se pedía.

4) Por horarios de trabajo no puedo realizar muchas más cosas, pero estoy disponible para lo que fuera necesario y se me solicite.

Marc Serradó Mestres

(Regidor CUP)

1) Si, professor de secundària.

2) Assistint a totes les reunions, fent propostes al govern, fiscalitzant.

3) No.

4) No, no és compatible amb la meva jornada laboral.

 

Marc Guevara Monfort

(Regidor CUP)

1) Fins a finals de març, quan finalitzava el contracte que tenia.

2) Seguint l’actualitat olesana, mantenint assemblees de la CUP Olesa via telemàtica per valorar la situació i la proposició de mesures per aquesta crisi sanitària, social i econòmica.

3) No.

4) No.

 

Redacció 08640

Fotografies de regidors/es: Ajuntament d’Olesa

Fotografies: Tomàs Muñoz

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia