Quan per fi s’aplica la normativa

Recentment, un local ha decidit tancar l’activitat i traslladar-se després d’anys de saltar-se norma rere norma. L’Ajuntament li havia fet nombrosos advertiments i facilitat períodes per corregir els greus defectes i incompliments detectats en diverses inspeccions. Aquests advertiments sempre han garantit els drets de qui exergia l’activitat. En lloc d’adequar el local a l’activitat –que era força complicat donades les característiques i arquitectura d’aquest- ha cercat un local adient per fer el que sempre ha desitjat fer (i ben fet que han fet).

Si una persona vol instal·lar qualsevol negoci el que ha de fer és assessorar-se en les normatives que ha de complir i cercar un local que permeti instal·lar tot el que li calgui per dur a terme la activitat professional que ha escollit. En el seu cas, va optar per instal·lar el seu negoci en un local que per les infraestructures existents no podia complir el que les diferents normes -que en són moltes- exigeixen.

Si decideixes tirar pel dret has de pensar que possiblement causaràs greus molèsties als veïns. També has de pensar que els veïns tenen dret a fer que es respectin els seus drets i el seu benestar, sempre basant-se en les normes existents.

Dons no siguis neci i no donis la culpa, de que t’has hagut de traslladar, a qui té dret a viure sense aguantar a diari les pudors ocasionades per l’activitat que realitzes en un local no preparat per poder realitzar-la. Si a més et dediques a insultar i amenaçar tant sols estàs afegint carburant als veïns per seguir endavant amb les seves reivindicacions de fer complir estrictament les normes existents.

La culpa no és de la comunitat de veïns que ha vetllat perquè s’acomplís amb la normativa. La culpa és de qui  any rere any les ha incomplert. Però qui s’ha traslladat li explicarà als nous veïns i a la seva clientela que els veïns li tenien mania (i per mania d’uns veïns no canvies de local si ho tens tot en regla).

La comunitat de veïns no ha fet ni les normes locals, ni les autonòmiques, ni les estatals ni fins i tot les europees. Simplement ha exigit que es compleixin.

Si al teu habitatge hi arriba pudor, fums, sorolls… possiblement algú està incomplint alguna norma. Hi ha autoritats que t’escoltaran i si tens raó, de ben segur que podràs resoldre el problema que et minva el teu benestar.  Podria ser que tu, com a perjudicat, no ho has posat en coneixement o no t’has fet escoltar prou alt i clar. El procés porta el seu temps però val la pena fer-lo.

Complim i fem complir les normes i viurem i conviurem millor.

Antoni Mª Tomà

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia