Prohibit

Segons la nova llei de residus, aquest any és prohibit fer foc per cremar restes vegetals a Olesa. Únicament es permet, amb caràcter excepcional, amb la corresponent autorització, per raons de caràcter fitosanitari a professionals o, en entorns silvícoles, amb l’objecte de prevenir els incendis forestals.

Les persones que cada any sol·licitaven a la Generalitat poder fer la crema de restes vegetals d’horts i jardins a partir del 16 d’octubre estan veient enguany com les sol·licituds els arriben denegades. Això és perquè la normativa que estava vigent fins fa uns mesos referida a la crema de restes vegetals ha quedat superada per la nova Llei estatal de Residus (Llei 7/2022) que va entrar en vigor el mes d’abril.

D’acord amb la nova llei estatal, les restes de poda, jardineria, horts, agricultura i feines forestals no es poden cremar, sinó que s’han de reciclar preferentment mitjançant el tractament biològic de la matèria orgànica, optar per mètodes com  l’autocompostage per transformar el residu en abonament per a propi ús, trituració de les restes i utilització en el propi terreny, de forma prioritària, portar-les a un gestor de residus.

 

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia