Plaça

La plaça del Doctor Fleming és habitualment anomenada com la plaça de l’estació i durant aquest mes de novembre quedarà enllestida amb la instal·lació de noves columnes d’enllumenat i també la plantació de nou arbrat. Aquesta remodelació forma part del projecte urbanístic que també contempla la millora de tot l’espai del Cementiri Vell i la prolongació del carrer de Barcelona. Quan estigui enllestit, serà una zona verda de més de 9.000 metres quadrats.

Juntament amb aquest ambiciós projecte, també s’estan fent millores com la remodelació del pas subterrani que hi ha per la banda del Cementiri Vell i que enllaça amb l’altre cantó de la via del tren i per sota de la carretera c-55, per fer-lo molt més segur i directe.

Fins ara els treballs s’han centrat principalment en la renovació del clavegueram de la plaça Doctor Fleming que presentava molts problemes perquè era molt antic i estava molt malmès. Després de la renovació íntegra del clavegueram s’han fet els treballs en superfície del carrer i la plaça i, en paral·lel, s’ha executat la segona fase, amb la continuació de la renovació del clavegueram en direcció al Cementiri Vell.

La zona del Cementiri Vell es planteja com un parc en el qual es mantindran elements per tal de recordar l’espai i de recuperació de la memòria històrica.

El projecte de la remodelació de la plaça de Doctor Fleming i entorn va arrencar l’any 2016, amb un procés de participació ciutadana i les tasques administratives per aconseguir el tancament i enderroc del Cementiri Vell. Posteriorment a la presentació pública del projecte, al 2019 es va redactar l’avantprojecte, i el 2020 el projecte constructiu. Aquestes obres tenen un cost d’una mica més d’1,6 milions d’euros.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia