Procés participatiu

L’Ajuntament ha rebut una seixantena de propostes per als pressupostos participatius 2021, un cop tancat el període en el qual la ciutadania podia proposar projectes als quals destinar fins a 200.000 euros del pressupost municipal. Les propostes presentades inclouen actuacions en la via pública i en diversos equipaments, tal i com recullen les bases de la convocatòria.

Finalitzada aquesta fase inicial de recollides de propostes, ara s’inicia una de nova, durant la qual s’agruparan aquelles propostes de característiques similars, es dividiran les propostes en dos grups (les que són d’inversions i en les que no ho són). Una comissió tècnica valorarà les propostes i emetrà un informe tècnic que inclogui el cost previst i la viabilitat de cada actuació, que no pot superar els 50.000 €. Després, una comissió ciutadana comprovarà el llistat de propostes acceptades i descartades, com a garant de la transparència del procés. Juntament amb la comissió tècnica valorarà les propostes i triarà els projectes que finalment aniran a votació. Precisament, enguany s’ha ampliat la participació en la comissió ciutadana. Si en les anteriors convocatòries en formaven part membres d’entitats, ara també hi participen persones a títol individual, gràcies a una crida feta a través de la plataforma Decidim Olesa.

Tot seguit es preparà el material gràfic d’aquelles que passaran a la següent fase, per tal que la ciutadania pugui votar les propostes que li semblen millors per Olesa. La fase de votació tindrà lloc del 15 de novembre al 15 de desembre. El procés de votació, a l’igual que s’ha fet amb la presentació de propostes, es farà a través de la plataforma Decidim Olesa. Per votar serà necessari tenir més de 16 anys. Un cop feta la votació i coneguts els resultats, serà el moment de que cada regidoria iniciï el procés per la materialització de les diferents obres triades.

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia