Primer premi

El passat 16 de maig es varen lliurar els prestigiosos premis Arnau del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, que en la seva XXXVII edició va recaure en el treball de l’olesana Ariadna Xairó, per el seu treball de recerca de segon de batxillerat “Sense tu, sí que soc algú”.

El treball d’Ariadna, alumna de l’Institut El Castell d’Esparreguera, se centra en la contrastació d’aquesta hipòtesi: l’acceptació de mites sobre l’amor romàntic entre adolescents genera prejudici i normalitza actituds abusives en les seves relacions amoroses. Això es fa a través de l’anàlisi dels resultats d’una enquesta elaborada per l’autora sobre l’alumnat de dues classes de tercer d’ESO del centre de referència.

El jurat ha explicat que el treball de l’olesana “Destaca d’altres treballs especialment per la seva bona planificació formal, palesada, entre altres coses, pel cronograma del procés del treball. També per la bona anàlisi de les dades i el fet que es facin servir per a les entrevistes, la qual cosa denota una bona competència en el maneig de dades i un intel·ligent ús d’aquestes. Sobre aquesta base planteja entrevistes a cinc persones que, per la seva posició, tenen incidència en la temàtica: regidora, tècnica de serveis socials, policia local, mossa, talleristes. Són entrevistes en profunditat on fa servir de manera escaient les dades que ha obtingut en l’enquesta per tal de demanar aclariments de les polítiques locals.

La conceptualització de les categories principals és adequada i rigorosa, amb informació al dia, producte d’una bona selecció d’informació i, segurament, d’una bona orientació de la persona tutora del treball. El treball és molt complet, honest, ben realitzat, molta feina de cerca empírica i bibliogràfica conceptualment i estadísticament ben feta i presentada de manera ordenada i diàfana”. Enhorabona Ariadna!

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia