POUM, POUM, POUM

Al ple extraordinari del mes de novembre, l’Ajuntament va aprovar inicialment el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que defineix l’Olesa dels propers anys. I el passat 16 de novembre el POUM es va presentar públicament en un acte a la Casa de Cultura, on els olesans i olesanes van poder conèixer les línies bàsiques i alguns detalls destacats del nou planejament.

El cap de l’equip redactor del POUM, Amador Ferrer, va fer una extensa explicació de les principals línies generals del nou planejament i alguns detalls de cada zona depenent de les seves característiques urbanístiques. Quant a les hipòtesis de creixement, d’entre les diferents possibilitat estudiades el POUM treballa amb la previsió d’arribar a 27.000 habitants. En el cas de l’habitatge, el POUM inclou una memòria social en la qual es posa especial èmfasi en la creació d’habitatge social, proposant un total de 664 habitatges nous. Davant aquestes previsions, segons Amador Ferrer el nou POUM planteja els serveis lliures, equipaments i zones d’aparcament de les quals cal disposar per cobrir les necessitats de la població.

Una de les propostes destacades del nou POUM són diferents solucions per als nusos d’entrada a Olesa per la C-55, que es considera ha de pagar la Generalitat; el guany d’una franja de terreny entre la via del tren i la carretera C-55 per a la creació d’una zona d’equipaments i serveis comercials amb espai per a crear oferta hotelera; la reducció de la superfície urbanitzable (per exemple, es redueix a la meitat l’antiga Àrea Residencial Estratègica i per tant el nombre d’habitatges previstos, mantenint la zona d’horts), o l’impuls dels polígons industrials.

Un dels projectes que també contempla el POUM és el de creació d’una ronda de circumval·lació a la part nord del municipi (projectada fa molts anys com a Ronda Nord), que s’acosta més al nucli urbà per presentar encara més la plana de Can Llimona i que ha de servir per enllaçar diferents barris com el Collet o el Poble Sec amb Les Planes o Sant Bernat sense necessitat de passar pel centre d’Olesa.

Els principals dubtes plantejats per alguns ciutadans al tram final de l’acte van girar al voltant principalment de les previsions de cobertura de la xarxa elèctrica local, i la solució que es plantejaven per a algunes connexions entre barris o a l’entrada d’Olesa per la carretera B-120.

El POUM estarà ara en exposició pública 45 dies hàbils, durant els quals les persones, partits o entitats que ho desitgin podran presentar-hi al·legacions. Després d’aquest període, l’equip redactor farà l’informe tècnic-jurídic de valoració de les al·legacions, que haurà de resoldre l’Ajuntament de cara a l’aprovació provisional, que es calcula que serà cap al mes de maig de 2019. Després el POUM haurà de passar per la Comissió d’Urbanisme de Barcelona per a la seva aprovació definitiva.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia