Per un país lliure: tornem-hi

Som a les portes de la Diada Nacional, que ens convoca arreu del país per reivindicar la lluita històrica per la llibertat i la força d’una societat civil organitzada i mobilitzada.

Un any més, l’Onze de setembre arriba en un context d’excepcionalitat. L’Antirepressiva, el mapa de la repressió d’Òmnium Cultural, suma ja més de 4.200 persones represaliades per exercir drets fonamentals en defensa de l’autodeterminació i la independència. Amb exiliats, més d’un centenar de persones condemnades (algunes a més de dos anys de presó) i 400 activistes pendents de judici. S’afegeixen a les infiltracions antidemocràtiques i a l’escàndol global del Catalangate, eines pròpies de la lluita antiterrorista.

Fa més de 10 anys que el sobiranisme reclama massivament una sortida democràtica al conflicte polític. L’única resposta seriosa que ha rebut de l’estat espanyol és la vulneració sistemàtica de drets fonamentals i la contínua negació del dret legítim a l’autodeterminació. Però la persecució política, tota una causa general contra l’independentisme, ni ha acabat ni acabarà amb l’independentisme. Aquesta Diada Nacional tornarà a demostrar que l’Estat té un conflicte polític pendent de resoldre.

La democràcia sempre és el camí. Fa anys que exigim una amnistia, per posar fi a la repressió, i que es respecti el legítim dret a l’autodeterminació, com reclama un 80% de la societat catalana. L’amnistia no és una opció, és una necessitat i un punt de partida per afrontar democràticament el clam de la ciutadania. L’Estat ha de decidir si vol continuar enquistant el conflicte i perdent reputació internacional o afrontar la realitat i el dret a l’autodeterminació.

Alhora, la independència continua sent imprescindible. Amb atacs constants a la llengua i cultura catalanes, una desigualtat creixent i una desinversió estructural, és necessari governar-nos bé i per nosaltres mateixos. També per fer front a les emergències que condicionen la vida i el futur de les generacions.

A més a més, sense societat civil no hi ha país. Òmnium continuarà al servei de la llengua i l’escola catalana, de la cohesió social i els drets civils i polítics. Ho farem al costat de la societat civil organitzada dels Països Catalans, especialment en ple ascens de l’extrema dreta, que ja governa algunes institucions amb una aliança explícita per atacar la llengua del País Valencià, les Illes Balears i Pitiüses, la Franja de Ponent i la Catalunya Nord.

Tenim més motius que mai per sortir al carrer, l’independentisme i el sobiranisme és exemple de mobilització i per això aquest 11-S no ens podem quedar a casa. Som un país que no es rendeix. Hi érem, hi som i hi serem.. Aquest 11-S: tornem-hi. Per un país lliure!

Òmnium Cultural

El periòdic 08640 no es fa responsable del contingut de les cartes (opinions, comentaris, rèpliques i suggeriments d’interès general, respectuosos cap a les persones i institucions), i es reserva el dret de publicar-les i resumir-les si és necessari. Els articles que no es publiquen en aquesta edició per falta d’espai, sortiran a les properes edicions. Les cartes per a aquesta secció s’han de signar amb el nom i cognom de l’autor, DNI, telèfon i adreça. S’han d’adreçar a l’a/e: periodic08640@gmail.com

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia