Paüles

L’Ajuntament està reformant l’antic convent de les Germanes Paüles (c/Santa Oliva, 34) per tal de fer-lo habitatge social de manera temporal, complint així amb la voluntat de la congregació que ho va cedir.

A aquest espai se li vol donar un ús de primer acolliment a aquelles persones que han patit un incendi a casa seva, desnonament, o que per circumstàncies vàries d’emergència social han hagut de marxar de la seva residència habitual i es podran ubicar aquí fins que troben un allotjament definitiu.

El convent de les germanes Paüles és una propietat molt gran, i on ara es fan els treballs és a la part que dona al carrer de Santa Oliva, a l’espai que ocupen quatre casals. Les obres de reforma han aprofitat l’estructura que tenia l’antic convent, amb zones comunes com menjador, cuina i rebost, situats a la planta baixa; i zones amb privacitat com les habitacions, a les plantes primera i segona. En total té capacitat per acollir 10 unitats familiars (un màxim de 25 persones).

Les Germanes de la Caritat de Sant Vicenç de Paül es van establir a Olesa l’any 1929, en aquesta casa que els va donar la família Puigjaner i que estava destinada a una de les seves filles, Ampar, monja d’aquesta ordre. Al llarg dels 90 anys que van estar al municipi van dedicar el seu treball a tasques socials com atenció domiciliària a malalts, cura de nens i nenes a la llar d’infants, ajuda amb menjar, roba i material als més necessitats, i atenció a la gent gran. D’aquesta manera es compleix amb la voluntat que va manifestar la congregació eclesiàstica, que va cedir l’immoble a l’Ajuntament amb el requisit que tingués un ús social.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia