Paüles

Aquest estiu, l’Ajuntament ha entrat en la recta final del projecte de reforma de l’antic convent de les Germanes Paüles (al carrer de Santa Oliva, 34) per adequar-lo com a allotjament social puntual per a famílies d’Olesa. Ara ja s’han enllestit les obres però per a que pugui entrar en funcionament primer s’ha d’acabar d’habilitat amb mobiliari i s’ha d’enllestir el protocol d’usos. El regidor de Benestar Social, Jordi Martínez, ha recordat que amb aquest projecte l’Ajuntament compleix amb la voluntat de la congregació, quan va cedir l’immoble.

L’edifici tindrà un ús de primer acolliment per a aquelles persones que, per diferents circumstàncies, hagin de deixar la seva residència habitual, com pot ser a causa d’un incendi, per un desnonament o per altres raons d’emergència social. L’espai no tindrà un ús com a habitatge definitiu per a les persones afectades, sinó d’espai d’allotjament puntual d’emergència mentre la família pot tornar a casa seva o troba un allotjament definitiu.

Les Germanes de la Caritat de Sant Vicenç de Paül es van establir a Olesa l’any 1929, en una casa que els va donar la família Puigjaner i que estava destinada a una de les seves filles, Empar, monja d’aquesta ordre. Al llarg dels 90 anys que les germanes van estar al municipi, van dedicar el seu treball a tasques socials com atenció domiciliària a malalts; cura de nens i nenes a la llar d’infants; ajuda amb menjar, roba i material als més necessitats, i atenció a la gent gran. Quan va marxar, van cedir la propietat a l’Ajuntament amb la voluntat que l’edifici continués donant servei als veïns i veïnes del municipi.

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia