Parc de la Memòria

El passat 24 de febrer s’ha realitzat l’acte institucional d’obertura del Parc de la Memòria amb un homenatge a les cinc persones que van ser afusellades en aquest espai i a totes les víctimes de la Guerra Civil, la dictadura franquista, els camps de concentració i l’exili.

L’acte protocol·lari ha comptat amb l’assistència de la Consellera de Cultura i Memòria Democràtica, Lídia Muñoz; el Director del Memorial Democràtic, Jordi Forn; l’alcalde d’Abrera i diputat de Memòria Democràtica, Jesús Naharro; l’alcalde d’Olesa, Jordi Parent; i el regidor de Memòria Històrica, Xavier Rota. També hi ha assistit d’altres regidors de la corporació com alcaldes anteriors que van participar en el projecte de l’espai.

L’acte d’obertura institucional d’aquest nou espai ha començat a les 12 hores, amb una interpretació musical de “Cançons de la República i l’exili”, a càrrec del grup La Febre, instal·lat a un escenari al costat de la capella, que ha donat pas als parlaments institucionals.

Tot seguit ha tingut lloc l’ofrena floral als cinc represaliats per la dictadura franquista que estaven representats per les seves famílies: Juan Garrido Abad (CNT Olesa), Enric Cortell Miñana (regidor de la CNT d’Abrera), Ramon Massagué Serracantis (membre CNT Abrera), Isidre Galceran Pujabet (treballador del Círcol Federal Democràtic Obrer) i Basilio Arroyo Embiz (treballador ferroviari). Les autoritats han lliurant als familiars de les víctimes rams de flors que s’han dipositat al Mur de la Memòria. L’acte ha finalitzat amb la interpretació del Cant dels Ocells.

Aquest projecte del Parc de la Memòria és la darrera fase de l’actuació de remodelació i millora de la plaça del Doctor Fleming i entorn. El projecte de la remodelació de tot aquest espai va arrencar al 2016, amb un procés de participació ciutadana i les tasques administratives per aconseguir el tancament i enderroc del Cementiri Vell. Posteriorment a la presentació pública del projecte, al 2019 es va redactar l’avantprojecte, i el 2020 es va fer el projecte constructiu.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia