On line

Des del passat 19 d’octubre, les activitats presencials al Casal Cívic Olesa (Departament de Treball, Afers Socials i Famílies) han quedat suspeses, arran de les mesures dictades pel PROCICAT, per tal de prevenir la transmissió del virus de la Covid 19 i protegir la salut de la població.

Davant d’aquesta mesura ens hem vist amb la necessitat de reinventar-nos de forma ràpida per tal que les persones puguin continuar gaudint de les activitats, ni que sigui a distància i en format digital. Malauradament no totes les activitats s’han pogut reconvertir, la tipologia d’activitat o la bretxa digital (sobretot en persones grans) han fet que n’hàgim hagut de suspendre algunes, fins que es puguin tornar a passar a presencial.

Les que s’han pogut passar a format digital han tingut molt bona acollida: ioga de l’Associació Dones i Progrés, Creacions manuals i Cuidem de forma natural la nostra salut, per exemple.

Les dinàmiques de relació social i vincles positius creats presencialment durant aquests anys, han permès que aquestes activitats funcionin, que els persones siguin constants i que hi posin ganes i bon humor.

Destacar el taller “Entrenament de la memòria”, que tot i ser una activitat on hi ha bàsicament gent gran, la bretxa digital no ha pogut amb aquest grup de 10 persones que han fet un gran esforç i amb molta força de voluntat i moltes ganes han pujat al tren de les activitats en línia, per no perdre el contacte entre elles i les ganes d’aprendre.

Des del Casal, amb l’ajuda de la tallerista, de forma individual, se’ls va ensenyar a posar l’aplicació al mòbil o ordinador i a accedir a l’aula virtual. Per alguns era la primera vegada que ho feien, i tot i que va costar una mica, ara estem molt satisfetes amb el resultat. Les persones estan contentes i agraeixen aquest moment a la setmana en què es poden trobar virtualment.

Tota aquella gent gran, que ha quedat fora de les activitats en línia, se’ls està fent un acompanyament, telefònic o amb cites prèvies al casal, per veure com estan, i oferir-los exercicis de memòria, activitats per pintar… Evidentment tothom espera amb ganes poder tornar a venir al casal i recuperar les activitats i les relacions socials presencials.

Cristina Miret Jorba

Responsable

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia