Ofrena per les víctimes

L’alcalde Miquel Riera ha encapçalat (acompanyat per representants polítics, familiars de les víctimes i de l’historiador Carles Roca) l’ofrena floral que Bloc Olesà, ERC i i Junts x Catalunya han fet al cementiri de Can Singla en honor a les víctimes de la guerra civil, en la diada de Tots Sants.

El Bloc Olesà i ERC també han participat en l’ofrena institucional al cementiri vell d’Abrera, on el mes de febrer de 1939 van morir afusellats veïns i veïnes d’Olesa, entre ells qui era alcalde, Fèlix Figueras i Aragay.

Abans de l’ofrena, l’alcalde olesà s’ha referit que aquest tipus d’actes que es fan per fer memòria històrica, i en el cas concret de l’homenatge a les víctimes de la guerra civil, serveixen perquè no tornin a succeir situacions com la que es van viure fa 80 anys. Riera també s’ha referit a la pèrdua de la llibertat de les persones com un dels actes més violents, si tan sols té per objecte atacar una determinada ideologia o voluntat.

Posteriorment ha parlat davant de la tomba de les víctimes de la guerra civil al cementiri vell d’Abrera en Fèlix Figueras, el nét de l’alcalde assassinat d’Olesa i en representació de les famílies afectades. Figueras ha fet un paral·lelisme de la situació prèvia de la guerra civil a l’actual situació de Catalunya. Una part del país volia progressar però els poders fàctics d’aleshores no ho van permetre fent esclatar una guerra. Segons Figueras, la història no s’ha repetit probablement pel fet que Espanya pertanyi a la Unió Europea i el que va passar pot ser un mirall del que pot estar passant.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia