Obres esportives

El passat dijous 31 de març l’Ajuntament va organitzar el segon acte informatiu per explicar a la ciutadania l’estat actual de les obres al complex esportiu Salvador Boada (el pavelló, la pista annexa, la piscina coberta i la d’estiu, i la pista municipal d’atletisme).

Toni Grima, cap del Departament d’Esports va detallar quines han estat les inversions i el manteniment fets en l’equipament als darrers sis anys. Les inversions ascendeixen a una mica més de 3 milions d’euros, i el cost anual de manteniment és de 442.999 €. Al pavelló Salvador Boada, les inversions han costat més de 117.000 €, i el manteniment comporta uns 70.000 € anuals. Quant a la pista annexa al pavelló, les inversions que s’han fet sumen més de 530.000 € i el cost anual de manteniment és de 38.000 €. Tanmateix, la pista municipal d’atletisme ha tingut una inversió de més de 26.000 € i el manteniment és de 24.000 € anuals.

El cap d’Esports també va explicar les inversions realitzades a les altres dues instal·lacions que no són utilitzades per les entitats esportives: la piscina coberta i la piscina d’estiu. En el cas de la piscina coberta, l’Ajuntament està executant la remodelació i ampliació de l’edifici per fases. Primer es va aixecar un nou edifici de vestidors, i es va renovar tota las maquinària, i actualment s’està treballant en la construcció d’una nova planta que acollirà una sala de fitness, sales polivalents, i un bar-restaurant. Fins ara s’hi ha invertit 2,27 milions d’euros. Quant a la piscines d’estiu, s’hi ha fet inversions de 110.000 €. Aquestes dues instal·lacions compten amb uns costos ordinaris de 150.000 € cadascuna i uns ingressos que, entre les dues instal·lacions, s’acosten als 280.000 € anuals.

Maria Rull, cap del Departament d’Urbanisme, va explicar les possibilitats urbanístiques que té el sector amb el nou POUM que preveu a la zona de Les Planes un espai que inclou la pista de cross i la de tir amb arc, amb una superfície total d’aproximadament 47.000 m2.

Rull va afegir que l’import total de les inversions en execució d’obres és de prop de 3 milions d’euros. Les actuacions que ja s’han portat a terme entre 2019 i 2021 han estat l’edifici dels vestidors de la piscina coberta, l’habilitació dels vestidors de la piscina d’estiu i l’aparcament de la zona d’atletisme. Les accions que s’estan executant actualment són l’ampliació de l’edifici de la piscina coberta (amb la creació del nou gimnàs i un bar) i la millora de la comunicació del pas cap a la pista d’atletisme.

De cara a aquest any i al vinent, les obres previstes són l’enderroc dels vestidors del Pavelló Salvador Boada, l’habilitació de la part inferior de la grada i la millora de la plaça que hi ha entre el pavelló i l’edifici de la piscina coberta per permetre-hi un accés “més amable”. La cap d’Urbanisme també va avançar que hi ha tres projectes més en redacció: la creació dels vestidors d’atletisme, la millora de la tanca de l’aparcament i l’adequació de l’arbrat a la zona de la pista de cross.

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia