Més senyals, menys multes

L’Ajuntament d’Olesa millorarà i intensificarà la senyalització viària d’accés a l’Illa de vianants del Nucli Antic d’Olesa per minimitzar el nombre de sancions registrades. El departament de Mobilitat de l’Ajuntament ha detectat un increment important de les sancions relacionades amb l’accés a l’illa de vianants del Nucli Antic. Tot i que les causes d’aquest augment són múltiples, s’ha decidit millorar en alguns punts concrets la senyalització per informar els conductors que s’hi està accedint a una zona d’accés restringit de vehicles.

El regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, explica que el punt més conflictiu es troba a l’accés al Nucli Antic des del barri de les Planes, al carrer Garraf, “tot i que tota la illa de vianants està  correctament senyalitzada, en alguns casos en concret s’han detectat més incidències i es reforçaran aquests punts amb senyalització de pintura viària per alertar als conductors, perquè l’objectiu de l’illa de vianants no és sancionador sinó la pacificació del trànsit”.

Una altra de les zones on es senyalitzarà més intensament és a l’accés pel carrer Garraf, a l’aparcament que està a tocar el Porxo de Santa Oliva. Aquí s’han registrat més sancions les darreres setmanes per part de vehicles que hi volien estacionar i entraven a l’accés restringit.

En aquesta línia, a més de la senyalització vertical que es van instal·lar a tots els accessos de l’illa de vianants del Nucli Antic, es farà un reforç en la senyalització horitzontal amb pintura viària que cridi l’atenció dels conductors amb l’avís d’inici i final d’aquesta àrea de circulació restringida només permesa a vehicles autoritzats.

Aquestes sancions s’interposen automàticament quan el vehicle és registrat per les càmeres amb lectura de matrícules que hi ha instal·lades a cadascú dels accessos. La potestat sancionadora de les administracions està molt regulada a través d’un procediment específic “davant d’una sanció hi ha dos camins, bé acceptar la sanció i fer el pagament del 50% o bé fer una al·legació. Si s’opta per al·legar, un instructor estudiarà el cas que determinarà si accepta o no les al·legacions” explica el regidor.

L’illa de vianants del Nucli Antic es va activar a mitjans de setembre, després d’estar suspesa durant cinc mesos i mig per la pandèmia del coronavirus. L’illa de vianants comprèn, pel nord, des del carrer de Santa Oliva cap al sud; des d’Anselm Clavé cap al nord; des de la Riera de Can Carreras cap a l’oest i des del carrer Vall d’Aran cap a l’est. A cadascuna de les entrades a la zona de l’illa s’han instal·lat càmeres que fan lectura de les matrícules de tots els vehicles de motor que hi accedeixin.

Des de l’Ajuntament d’Olesa es demana que es respectin les restriccions d’accés a l’illa de vianants, creada precisament per protegir el vianant en un barri on hi ha dos centres educatius i carrers molt estrets però amb un alt grau de trànsit.

Per poder accedir a l’illa cal tenir autorització, que s’ha de demanar a l’Ajuntament.

També hi ha uns horaris de càrrega i descàrrega, que són els següents:

-De dilluns a divendres, de 9.15 a 12.15 i de 15.15 a 16.30 h.

-Dissabtes no festius, de 8.00 a 12.15 i de 14.00 a 16.30 h.

Per tramitar una sol·licitud, es pot fer a través d’Internet a la Seu electrònica del web municipal Seu electrònica o presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana demanant cita prèvia.

Qui pot demanar autorització d’accés?

  •  Persona empadronada al Nucli Antic: pot demanar una autorització permanent. Si el seu vehicle no està censat a Olesa de Montserrat, ha de presentar el darrer impost de circulació pagat.
  • Persona no empadronada però amb una propietat al Nucli Antic: ha de sol·licitar una autorització temporal (anual).
  • Persona empadronada al Nucli Antic que necessita suport de familiars: la persona resident al Nucli Antic ha de sol·licitar una autorització temporal (anual) perquè els familiars hi tinguin accés.
  • Personal d’instal·lacions, treballs de pintura, obres, etc: la persona resident al Nucli Antic, o bé el personal d’empreses d’obres i instal·lacions han de sol·licitar una autorització per als dies necessaris (s’ha de presentar la matrícula del vehicle juntament amb el pressupost, contracte, factura o llicència d’obres).
  • Pàrquings de pupil·latge: la persona usuària ha de sol·licitar una autorització permanent per a persones empadronades i temporal per a no empadronades.
  • Persones que s’abasteixen d’aigua a la plaça de les Fonts: han de sol·licitar una autorització temporal (anual). Hi podran accedir en horari de càrrega i descàrrega.

En casos imprevistos (per exemple auxili en cas d’incapacitat física sobtada), l’autorització necessària podrà ser substituïda per una instància acompanyada d’una justificació degudament acreditada, abans de 72 hores com a màxim a comptar des de l’hora d’accés a l’illa de vianants del Nucli Antic.

Pel que fa als enterraments, l’empresa gestora del tanatori, POMFUSA, comunicarà a l’Ajuntament els enterraments i alhora informaran les persones usuàries de l’existència de l’illa de vianants, per tal que les famílies dels finats puguin facilitar les matrícules dels vehicles que necessitin accedir fins a l’Església, i que tindran accés sense problema.

Font: Ajuntament d’Olesa

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Fora de joc

Resistiré…

Farmàcies de Guàrdia