Memòria

L’Ajuntament ha posat en marxa, a través de l’Arxiu Històric Municipal, el projecte “La memòria del confinament”, una iniciativa per poder preservar les vivències de la població en aquest període de confinament i que, a través de material i testimonis de tot tipus, reflecteixin la manera de viure de la ciutadania olesana durant la crisi sanitària del coronavirus COVID-19.

El regidor de Cultura i Memòria Històrica, Xavier Rota, ha explicat que el projecte es va començar a treballar “de seguida que es va constatar que s’estaven vivint moments històrics”. El projecte té tres branques diferenciades. El primer és fer un recull de tota l’expressió artística i testimonial que s’hagi pogut produir aquestes setmanes, com ara pancartes, dibuixos, creació literària, cançons, vídeos del veïnat, joguines o objectes autofabricats a casa.

Per recollir tot aquest testimoniatge, s’ha fet una crida a la població perquè la ciutadania, un cop acabi el confinament, pugui fer arribar a l’arxiu històric aquest material per tal que pugui ser valorat. El material haurà d’evidenciar la seva relació directa amb el confinament de la població i, per aquest motiu, es demana que prèviament s’enviï un correu electrònic a confinament@olesademontserrat.cat amb una imatge i característiques de l’objecte o testimoni, el nom i cognoms de la persona autora i un telèfon de contacte. Un cop s’aixequin les mesures de confinament, s’informarà sobre com recollir aquests testimonis que han de ser originals.

El projecte tindrà dues branques més. Per una banda, la regidoria ha encarregat un reportatge fotogràfic per poder testimoniar el moment: carrers i places buides, els aplaudiments als balcons per al personal sanitari i essencial, el treball que ha fet el voluntariat, la confecció de mascaretes… La tercera branca serà material audiovisual amb vídeos d’entre 5 i 10 minuts amb testimonis de persones que han treballat a primera línia durant la crisi del coronavirus. Segons Xavier Rota, “l’objectiu és tenir el màxim d’informació de tot el que ha viscut Olesa com a poble durant aquests mesos”.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia