Medi ambient

El passat divendres 5 de juny es celebrava el Dia mundial del Medi ambient. Mentre altres pobles i ciutats celebraven aquest dia tan especial, a Olesa, la tristesa per la tala d’arbres i la presència de maquinària pesada a Cal Candi encimentant l’únic pulmó verd envaïa una celebració agredolça.

Citades a darrera hora i de forma improvisada pel Moviment Veïnal d’Olesa, diverses desenes de persones van voler fer present l’empatia i l’estima per la natura, enganxant cors verds i missatges a la porta de l’Ajuntament. Aquest acte es sumava a la campanya descentralitzada de SOS Baix Llobregat en el marc del moviment mundial d’Alianza por el Clima.

Un fet a ressaltar és l’absoluta absència institucional en la celebració d’aquest dia mundial, sense l’organització de cap tipus d’activitat oficial per part de l’Equip de Govern, ni de la regidoria de Medi Ambient, ni de cap partit polític olesà, just quan coincideix amb l’entrada de màquines que arrenquen els arbres de Cal Candi i el que denota una manca de sensibilitat del conjunt de l’Ajuntament amb les qüestions naturals.

La destrucció, des del primer de juny, de l’espai natural de Cal Candi (el conjunt de fruiters i del bosc de pins pinyoners) però també l’aprovació inicial d’un Pla d’Ordenació Urbanística que promourà la construcció de més de 1300 habitatges i comportarà un nou cicle d’urbanisme desenfrenat i especulatiu consumint importants espais d’Olesa, van centrar les crítiques.

Una vegada més, i ja en són 3 en les darreres setmanes, el conjunt del veïnat d’Olesa es va mobilitzar per reclamar respecte pel medi ambient i respecte pel sentir de la gent, posant en relleu l’important dèficit pel que fa a la participació ciutadana en els processos de decisió del futur del poble: ni s’informa, ni es permet la participació real i, molt menys, es pot decidir.

El passat 31 de maig i coincidint amb el dia abans de l’inici de les obres de Cal Candi, el Moviment Veïnal d’Olesa va entrar una carta dirigida a Alcaldia demanant el replantejament del posicionament de l’Ajuntament d’Olesa davant la urbanització de Cal Candi i exigint la conservació dels elements d’interès reconeguts pel Pla Parcial i, en especial, de l’arbrat de la zona.

La concentració va finalitzar amb la posada d’una olivera a la porta de l’Ajuntament com a símbol d’indignació i de resistència. Una olivera amb la fulla fresca talada el dia anterior pels promotors urbanístics de Cal Candi amb la complicitat de l’Ajuntament.

 

Moviment Veïnal d’Olesa

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia