L’agenda de l’Abril

Exposicions

Del 13 al 28 d’abril

40è Aniversari dels Grallers i Gegants d’Olesa i 10è aniversari dels Gegants Salvador i Montserrat. Al Centre Cultural Cal Puigjaner. Organització: Associació de Geganters d’Olesa.

Del 21 al 23 d’abril

Exposició de dibuixos de Sant Jordi, dins del 4t Concurs de Dibuixos de Sant Jordi. A l’Associació Voluntaris d’Olesa. Organització: AVO.

 

Divendres 5

Hora del conte (a partir de 4 anys) amb Sandra Rossi. A les 18 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Biblioteca.

Cicle “L’objecte del mes” (per determinar). A les 19 hores, al Centre Cultural Cal Puigjaner. Organització: Ajuntament.

Taller de “cajón rumbero” dins del Dia Internacional del Poble Gitano, a càrrec de l’Associació Carabutsí. A les 18:30 hores, a l’Escorxador. Organització: Ajuntament.

Dissabte 6

Mercat de segona mà. A partir de les 10 hores, a la Plaça Nova. Organització: AV Nucli Antic.

Jornades de Memòria Històrica. Teatre: “La primera”, de David Pintó i Joan Valentí, un homenatge a la primera alcaldessa de Catalunya, (Bellprat, 1934), la mestra, activista feminista i miliciana Nativitat Yarza Planas. A les 18:30 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Ajuntament.

Presentació del conte: “La bèstia de Montserrat”, d’Elisenda Solsona i il·lustrat per l’Oriol Malet. Presentació de les postals d’Extraterrestres i Montserrat d’il·lustradors locals. A les 12 hores, a l’Espai Paper d’Estrassa.

Mercat Terra i Mans, amb productes de proximitat i artesania. De 9 a 14 hores, a la Plaça de les Fonts i carrer dels Arbres. Organització: Terra i Mans.

El Mes de la Lectura s’inaugura amb la projecció de la pel·lícula “Wonder”, l’adaptació cinematogràfica del llibre més llegit pels alumnes de la plataforma Legiland. La projecció serà a la fresca, a l’arbreda de darrere l’edifici de l’Ajuntament. A les 19:30 hores. Organització: Pla Lector Municipal.

Diumenge 7

Dia Mundial de l’activitat física i la salut: entitats esportives d’Olesa conjuntament amb els departaments d’Esports i Salut Pública s’han organitzat per oferir tastets esportius de tota mena. A partir de les 9 hores, a la Plaça Catalunya. Organització: Ajuntament.

Teatre: “Sing Sing, la balada dels Germans Nicolau”. A les 18:30 hores, al Casal. Organització: APEIJ La Xarxa Olesa.

Ballada de sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa. A les 18:30 hores, a la Plaça de la Sardana. Organització: ACF Olesa Sardanista.

Representació de La Passió. A les 11 hores, al teatre La Passió.

Dijous 11

Presentació del poemari: “Viatge(s)”, de Marta Pareja i Buenaventura. L’acte inclou un concert-recital de l’autora amb David Muñoz al piano i Raquel Mateos al moviment. A les 20:15 hores, a l’Espai Paper d’Estrassa.

L’alcalde als barris: Urbanitzacions Ribes Blaves i Oasis. A les 11 hores, al local de l’associació de veïns de Ribes Blaves. Organització: Ajuntament.

Memòria i Justícia: Debat amb Carles Quesada Ibars (Associació Buchenwald): divulgador de la memòria democràtica a les escoles a través de la història de la seva família. Net i nebot de deportats a Mauthausen i fill de víctima del feixisme, republicans del comboi dels 927 o comboi d’Angoulême. A les 19 hores, a la Comunitat Minera Olesana. Organització: Cecscat.

Divendres 12

Jornades de Memòria Històrica. Presentació del llibre: “Nativitat Yarza, mestra, alcaldessa, miliciana” d’Isidre Surroca i Josep Vall. A les 19 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Ajuntament.

Presentació del podcast: “Tu calla”, dirigit i interpretat per Dolors Martínez sobre els 100 anys de la Radiodifusió a Catalunya. A les 20:15 hores, a l’Espai Paper d’Estrassa.

Dissabte 13

Conte-taller musical: “El violí i el bosc màgic”, amb la violinista Marie Perera. A les 12 hores, a l’Espai Paper d’Estrassa.

Jove Fest, una jornada d’activitats variades destinades al jovent. De 10 a 20 hores, als carrers d’Olesa. Organització: Ajuntament.

Visita guiada: “L’Olesa represaliada”, una oportunitat per descobrir les històries que es van teixir a la vila durant els anys de la Guerra Civil Espanyola. Combina les explicacions amb petites recreacions d’episodis de conflicte a Olesa, per tal d’aprofundir molt més en els fets. A les 11 hores. Organització: L’Arrel Acció Cultural.

Representació de La Passió. A les 18 hores, al teatre La Passió.

Acte institucional pel 40è aniversari de l’Associació de Geganters d’Olesa de Montserrat i 10è aniversari dels Gegants Salvador i Montserrat. A les 17:30 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Associació de Geganters d’Olesa de Montserrat.

Club de lectura Llegim el Teatre: “Amnèsia”, de Nelson Valente, amb Ignasi Campmany. A les 11 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Biblioteca.

Diumenge 14

Visita guiada: “L’Olesa represaliada”, una oportunitat per descobrir les històries que es van teixir a la vila durant els anys de la Guerra Civil Espanyola. Combina les explicacions amb petites recreacions d’episodis de conflicte a Olesa, per tal d’aprofundir molt més en els fets. A les 11 hores. Organització: L’Arrel Acció Cultural.

Cursa BTT La Portals. A partir de les 8 hores. Organització: La Taca Collbató.

Cinema: “Mientras dure la guerra”, d’Alejandro Amenábar. A les 18:30 hores, al Casal d’Olesa. Organització: Associació El Casal Cultural.

Barnasants: concert de la cantautora Gemma Humet. A les 19 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Ajuntament.

Dijous 18

Presentació del llibre: “Palomar, l’oli d’un poble”, del fotògraf Nacho Barrio. A les 18 hores, a l’Espai Paper d’Estrassa.

Hora del conte (a partir de 4 anys) amb Mon Mas. A les 18 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Biblioteca.

Dissabte 20

“Musicalitza’t”: un viatge per la història dels musicals, a càrrec d’Emma Cánovas. A les 20 hores, al Casal d’Olesa. Organització: Associació El Casal Cultural.

Tradicional esmorzar d’autors i 16è aniversari de l’editorial Paper d’Estrassa. Celebració de Sant Jordi amb tots els autors i autores que han col·laborat amb Edicions Paper d’Estrassa. Presentació de les postals de Sant Jordi fetes per il·lustradors locals. A les 10 hores, a l’Espai Paper d’Estrassa.

Vermut cultural. A les 12:30 hores, a l’arbreda del Parc Municipal. Organització: Escola Municipal de Música.

Concert: “Cançó d’amor i de guerra”, a càrrec del Cor Cantus Firmus. A les 17:30 hores, a la Casa de Cultura. Organització: ACF Olesa Sardanista.

XXII Trobada d’Esbarts infantils i juvenils. A les 18 hores, a la Plaça Fèlix Figueras i Aragay. Organització: Esbart Olesà.

Diumenge 21

“Musicalitza’t”: un viatge per la història dels musicals, a càrrec d’Emma Cánovas. A les 20 hores, al Casal d’Olesa. Organització: Associació El Casal Cultural.

Representació de La Passió. A les 11 hores, al teatre La Passió.

Centenari El Casal d’Olesa. Homenatge al cinema. A les 18:30 hores, al Casal. Organització: Associació El Casal Cultural.

Dilluns 22

Concert dels tallers de l’Escola Municipal de Música. A les 19 hores, a la Casa de Cultura.

Presentació del llibre: “Les primeres havaneres a Catalunya. Imperialisme i sensualitat abans de Carmen”, d’Anna Costal. A les 19 hores. Organització: ACF Olesa Sardanista.

Dimarts 23

Sant Jordi 2024: parades de llibres, roses, artesania i tallers Punt Lila feminista i LGTBIQ+, signatura de llibres d’autors i autores d’Olesa. Lliurament del 32è Premi de Sant Jordi Infantil i Juvenil. Actuacions de la Fanfara i el Taller Tradicional de l’Escola Municipal de Música. Micro vs Pluma / Joves vs Seniors. Durant tot el dia.

Dimecres 24

Òpera: “El llac dels cignes”, de Txaikovski. A les 20:15 hores, al Casal. Organització: Associació El Casal Cultural.

Dijous 25

Acte literari de l’Associació Voluntaris d’Olesa. A les 18 hores, a la Casa de Cultura. Organització: AVO.

Divendres 26

Club de lectura general: “Persépolis”, amb Oliva Serra. A les 18 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Biblioteca.

Dissabte 27

Taller d’estimulació musical Créixer Cantant (0-5 anys), amb la companyia Tot Sona-Damaris Gelabert. A les 11:30 hores, al Casal. Organització: Associació El Casal Cultural.

Representació de La Passió. A les 18 hores, al teatre La Passió.

Diumenge 28

Dia Internacional de la Dansa. Exhibició de dansa amb escoles i entitats d’Olesa. A les 12 hores, a la Plaça Fèlix Figueres i Aragay. Organització: Ajuntament.

Centenari El Casal d’Olesa. Cinema: “Olesa 1916”. A les 18:30 hores, al Casal. Organització: Associació El Casal Cultural.

Ballada de sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa. A les 19 hores, a la Plaça de la Sardana. Organització: ACF Olesa Sardanista.

Dilluns 29

Hora del conte de petits lectors (de 0 a 3 anys), amb Ada Cosidó. A les 17:30 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Biblioteca.

Totes les activitats proposades en aquesta secció són enviades per les entitats i associacions organitzadores. La redacció del 08640 no es fa responsable d’alteracions dels programes o de canvis d’última hora.

 

 

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia