Cessament

Segons ha informat l’Ajuntament, l’equip de govern municipal, integrat per Bloc Olesà-CUP, ERC i Junts per Olesa, va acordar el cessament del regidor del Bloc Olesà-CUP Jordi Martínez. La decisió, consensuada pel govern tripartit, s’ha fet efectiva el passat divendres 5 d’abril amb un decret de cessament. La cessió respon a raons internes de govern notificades al regidor i l’equip de govern també ha comunicat ja la seva decisió a la resta de grups municipals. Les competències que tenia delegades fins ara el regidor les assumeix l’alcalde, Jordi Parent, fins que es faci una nova reorganització. Són les regidories d’Economia i Hisenda, Benestar Social, Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Protecció Civil.

La coalició Bloc Olesà-CUP ha fet un comunicat on expressa “La voluntat del nostre partit ha estat sempre actuar amb sinceritat i transparència. Més de 12 anys al capdavant de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ho avalen. És per això que, fidels a aquests principis, considerem honest comunicar-vos que hem decidit separar temporalment dels seus càrrecs i responsabilitats el regidor del Bloc Jordi Martínez Vallmitjana. Les causes són presumptes irregularitats en alguns tràmits administratius a la Regidoria de Seguretat Ciutadana. Aquestes presumptes irregularitats no tenen res a veure amb qualsevol tipus de lucre personal. Aquesta difícil decisió s’ha pres després de ser coneixedors dels fets i per defensar, d’una banda, els interessos d’Olesa i els olesans i, de l’altra, per donar temps i oportunitat al regidor per defensar-se, respectant, com és de llei, la presumpció d’innocència. Qualsevol ciutadà de ple dret té dret a defensar-se, tal com reconeix el nostre ordena-ment jurídic. Tot i així, el nostre compromís amb la transparència, la nostra integritat i la bona praxi amb el conjunt de la ciutadania ens obliguen a prendre mesures preventives i de responsabilitat política. Olesa de Montserrat, 5 d’abril de 2024”.

Per la seva part, el PSC d’Olesa, en un comunicat de premsa, consideren: “1) La presumpció d’innocència ha de prevaldre en tot moment. En aquest sentit, entenem, respectem i valorem el dret de defensa que té el regidor Martínez. 2) No entenem que un fet d’aquestes característiques, tenint en compte el seu caràcter prolongat en el temps, no es comuniqués a la Comissió de Codi de Conducta celebrada el passat 26 de març (setmana i mitja abans). 3) Pel bé de la transparència, l’equip de govern ha de comunicar de forma immediata a tots els regidors i regidores tota la informació que conegui sobre l’abast dels fets pels quals s’ha cessat al regidor Martínez. Per aquest motiu, demanem a l’alcalde Jordi Parent que ens informi sobre el nombre i les característiques dels expedients caducats i sobre les conseqüències que això comportarà, i 4) considerem que l’equip de govern ha d’explicar a la ciutadania, en audiència pública, els fets succeïts i estar disposat a que la ciutadania pugui fer preguntes i rebre aclariments de forma pública.”

L’hermetisme de diferents fonts consultades i la manca de precisions sobre els detalls d’aquesta decisió indiquen que no es tracta d’una qüestió menor. El fins ara regidor Jordi Martínez no ha volgut fer declaracions. Caldrà esperar els propers dies, justament amb el tancament d’aquesta edició, les diverses reaccions que es produiran.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia