La SuperSardana d’Olesa

El 25 de març del 2007 s’estrenava la sardana “50 anys junts” del compositor olesà Joan Segura Gotsens (1936-2017), dedicada al 50è aniversari de l’ACF Olesa Sardanista. L’any següent, la Confederació Sardanista de Catalunya li atorgava, al Teatre Fortuny de Reus, el prestigiós premi “La Sardana de l’Any”, reconeguda com la sardana més popular del 2007.

Enguany, la mateixa Confederació ha organitzat un certamen on s’ha escollit la “SuperSardana de l’Any”, que ha volgut premiar la més estimada d’entre les sardanes guanyadores de les edicions de “La Sardana de l’Any” celebrades des del 2004.

El passat 15 de maig es va fer públic el resultat del concurs i la sardana “50 anys junts” va obtenir el premi de l’accèssit, cosa que la converteix en la segona sardana més popular dels darrers 16 anys.

La família del compositor vam poder recollir el preuat guardó de mà del Secretari General de Cultura de la Generalitat, Lluis Baulenas, en una emocionant vetllada al Teatre El Casal de L’Espluga de Francolí, on també hi va assistir una encoratjadora representació d’Olesa Sardanista.

El premi va ser concedit per votació popular, després de superar una eliminatòria prèvia, setmanes enrere, on desenes d’olesanes i olesans van recolzar la candidatura de la sardana de Joan Segura.

La família de l’autor volem agrair molt sincerament a totes aquelles persones que ens han donat suport durant tot aquest temps per poder arribar fins aquí. Gràcies a tots vosaltres ho hem aconseguit!

Crec que les olesanes i olesans podem estar orgullosos de la nostra gent, de les nostres entitats i de la nostra cultura.

La família de Joan Segura Gotsens

Article anteriorConsultori animat
Article següentBalcó “agraït”

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Periòdic 08640 edició de Setembre

Periòdic 08640 edició de Setembre https://periodic08640.com/wp-content/uploads/2021/09/SETEMBRE_2021_161_www.pdf      

Castellà

Castellà

Miquelets

Miquelets

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Periòdic 08640 edició de Setembre

Periòdic 08640 edició de Setembre https://periodic08640.com/wp-content/uploads/2021/09/SETEMBRE_2021_161_www.pdf      

Castellà

Castellà

Miquelets

Miquelets

Them: un terror que traspassa la ficció

Little Marvin ens porta una sèrie de suspens i terror que ens invita a reflexionar sobre la dura realitat del racisme als Estats Units Si...

Guaita!

El nostre col·laborador Elies va trobar dues curiositats olesanes. La primera, un registre dels vehicles al poble de l’any 1927; i l’altra, el llistat...
Farmàcies de Guàrdia