Formació dual

L’Ajuntament ha signat un conveni amb l’institut Daniel Blanxart per impulsar la formació dual que ofereix el centre de secundària en alguns dels cursos formatius de grau mitjà i grau superior que imparteix. L’Ajuntament s’ha compromès a promoure els beneficis de la formació dual entre les empreses locals mitjançant la feina de prospecció que fa el departament de Promoció Econòmica, i alhora, a esdevenir centre de treball per acollir estudiants, mitjançant contracte de formació o beca-estudi.

La formació dual és una modalitat de formació professional en la qual la persona que cursa els estudis esdevé alhora aprenenta i treballadora, mitjançant un important nombre d’hores de pràctiques en empreses. Segons ha destacat el cap del servei de Promoció Econòmica d’Olesa, Vicenç Tur, la formació dual “permet adequar molt millor la formació a les necessitats de les empreses” i per aquesta raó l’Ajuntament ha volgut fer una aposta per aquesta modalitat d’estudis establint un conveni amb l’institut Daniel Blanxart, que és model de qualitat a la zona quant a cicles formatius. Amb el conveni, a la vegada que l’Ajuntament aposta per promocionar la formació dual entre les empreses d’Olesa, també esdevé centre de treball per acollir alumnat en pràctiques.

Segons ha detallat Vicenç Tur, hi ha diferents perfils formatius que s’ajusten, en aquest cas, a les necessitats de l’Ajuntament d’Olesa, com poden ser els estudis de Gestió Administrativa o el d’Atenció a les Persones en situació de dependència. Les persones que opten per fer aquests estudis en el sistema dual fan estades de 1.000 hores en empreses, i per tant, ha remarcat Tur, “aquest sistema d’estudis també suposa una aposta forta de l’alumnat”. Les persones que opten per la formació dual, esdevenen treballadors de les empreses mitjançant un contracte de pràctiques o una beca-estudi.

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia