Bravo!!!

La Passió d’Olesa ha abaixat el teló de la temporada 2019, després d’un total de nou representacions. A l’espera de xifres oficials, tan Pere Quer, president de La Passió d’Olesa, com Ignasi Campmany, director artístic de l’espectacle, han fet una valoració positiva d’una temporada marcada per la consolidació dels canvis escènics introduïts durant els darrers anys.

En aquest sentit, segons Pere Quer, “hem complert els objectius que ens havíem plantejat a nivell de públic i espectacular”. Pel que fa concretament a les xifres, Quer a avançat que, si bé encara cal fer el recompte oficial, La Passió d’Olesa ha superat “lleugerament” la xifra d’espectadors de l’any passat en un centenar de persones. D’aquesta manera, l’espectacle es tornaria a situar amb prop d’uns 7.000 espectadors.

Per Quer, el fet que l’espectacle hagi tornat a registrar un any més xifres similars a les de l’any precedent, cal atribuir-ho a diversos factors. En primer lloc, pel president, hi ha influït el fet que la Setmana Santa hagi caigut “molt tard en el calendari”, amb un Divendres Sant situat el 19 d’abril. Segons Quer, aquest fet ha provocat que les primeres representacions fos complicat atreure el públic d’arreu de Catalunya, que encara no tenia activat el xip litúrgic propi de les dates de la Setmana Santa. Alhora, en segon lloc, ha recordat que la convocatòria d’eleccions el 28 d’abril també va “influir negativament” en l’espectacle. De fet, la sessió programada per aquell diumenge es va haver de suspendre.

Per altra banda, Pere Quer també ha fet una valoració “molt positiva” del Dia de l’Espectador, una de les novetats implantades durant aquesta temporada 2019. Seguint l’estela del món del cinema, La Passió va decidir convertir la representació del 24 de març en una sessió amb preus reduïts, per tal d’aconseguir arrossegar més públic a l’espectacle. Per Quer, l’aposta ha funcionat i, a l’espera que el Consell Directiu ho acabi de decidir, ha explicat a Olesa Ràdio que la intenció és “seguir mantenint aquesta iniciativa” de cara a l’any vinent.

Pel que fa a la valoració de l’espectacle des d’un punt de vista escènic, Ignasi Campmany, director artístic de La Passió d’Olesa, ha explicat que l’equip de direcció està “molt content” amb el resultat d’aquesta temporada i ha felicitat la gent del poble que hi ha participat per haver-s’hi bolcat un cop més. En aquest sentit, ha recordat que també és important que des de l’entitat s’intenti motivar la ciutadania a prendre part de l’espectacle, buscant-los papers i responsabilitats que els facin sentir partícips del drama sacre. Per Campmany, també ha estat un encert haver tornat a apostar pels assajos en blocs, que permeten tractar més a fons un aspecte concret de l’espectacle. Enguany, l’accent s’ha posat en l’impacte de la música a escena. Sentim Campmany.

Campmany també ha valorat molt positivament la representació de Divendres Sant, una sessió que d’unes temporades ençà ha servit per recuperar per un dia antics quadres de La Passió d’Olesa i d’altres petits detalls que es converteixen en una picada d’ullet a La Passió representada fa dècades. Enguany, però, els canvis introduïts -una conversa entre Pilat i Clàudia, i la transició fins el davallament de la creu- podrien quedar-s’hi per sempre.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia