Entrevista CEFO’87: “El nou camp serà una realitat aquest estiu”

El CEFO’87 va estrenar junta directiva fa només 6 mesos i durant aquest temps ha estat treballant en una renovació institucional integral, des de la comunicació, els patrocinis, les instal·lacions i la imatge de l’entitat. Per això, hem pogut parlar amb tres membres de la junta: Jordi Lleonart, president, Xavi Pérez, director esportiu i Àlex Rincón, a càrrec de l’àrea de Màrqueting i Comunicació.

P: Com veu trobar el club l’any passat?

JLL: Vàrem trobar una entitat molt estancada, tant en l’àmbit social com a nivell econòmic, molt adormida i amb pocs incentius que fessin atractiu participar del projecte que hi havia. Respecte a les instal·lacions, recordem que el camp és municipal, sobretot el gran deteriorament de la gespa que ja sobrepassa en dos anys la seva vida útil.

P: Quines son les prioritats i objectius principals d’aquesta nova junta?

JLL: La prioritat de tots els que formem aquesta nova junta és desenvolupar un projecte sòlit i de futur a cinc anys, amb l’objectiu de què l’escola sigui un referent en el Baix Llobregat, dedicant tots els recursos tant humans com financers a assolir aquest objectiu.

 

P: Quines novetats heu implementat?

JLL: De moment hem creat un sènior masculí que no teníem, per donar sortida als nostres juvenils continuant així la seva formació a nivell sènior. En aquesta línia també ens agradaria incorporar un equip de veterans i per suposat potenciar molt més el futbol femení. També estem treballant per tenir acords de col·laboració amb algun dels principals clubs de futbol base de Catalunya.

P: En què es basa el vostre projecte?

JLL: El nostre projecte com a club es basa en tres pilars, institucional, esportiu i social. Dins de la basant institucional l’entitat vol fonamentar la formació esportiva progressiva, incloent tres aspectes formatius basics: físic, tàctic i tècnic. Per altra banda, l’educació integral en els valors de l’esport tan individuals com col·lectius. De fet és el que ens agradaria transmetre dins i fora del poble d’Olesa.

Esportivament, el club ha de recolzar el desenvolupament del jugador de la mà de la direcció esportiva juntament amb l’equip de coordinadors i entrenadors amb el suport dels pares. Això implicarà establir una nova metodologia d’entrenaments i preparació dels partits, i un codi de disciplina.

Addicionalment es recolzarà amb un pla d’ alimentació i cura personal que estarà a disposició de jugadors i famílies que vulguin utilitzar-ho. Per últim i no menys important, la basant social on volem ser un club socialment responsable.

P: Com us financeu?

JLL: El nostre finançament bé donat per tres vèrtexs: patrocinadors, en els seus diferents nivells, finançament públic (Ajuntament d’Olesa) i les quotes dels nostres associats. Això ens aporta el gruix de tot el nostre pressupost.

 

P: La gran notícia és el canvi de gespa. En que consisteix, quan es fa i d’on surten els diners?

JLL: Com ja hem dit la vida útil de la gespa ja ha tocat al seu fi i està molt malmesa. Des de l’entitat es va decidir presentar un projecte a l’Ajuntament on justificava la necessitat de realitzar aquest canvi. Vull personalment com a president agrair al regidor d’Esports la seva implicació entenent la problemàtica existent que teníem amb la gespa del camp municipal per poder dur a terme el projecte.

El nou projecte contempla substituir la gespa per una d’última generació, la instal·lació del nou sistema de rec i drenatge del camp que en aquests moments és inexistent i també la millora de l’accessibilitat al voltant del camp.

La data prevista de començament de les obres si tots els terminis es compleixen, serà el proper mes de juliol. El cost total del projecte serà assumit per l’Ajuntament i es durà a terme mitjançant licitació publica.

 

P: Quants futbolistes i quines categories en teniu?

XP: Aquesta temporada tenim 186 jugadors al club repartits en 14 equips que van des dels més petits de la casa, els nostres Promeses, fins al nostre Sènior masculí, format íntegrament per jugadors olesans i que ha estat una de les novetats d’aquesta temporada. Aquest equip Sènior té com a principal objectiu, donar continuïtat a tots els jugadors del club un cop finalitzin la seva etapa Juvenil.

Dins dels 14 equips, també tenim un equip femení en categoria Infantil i és una de les àrees on més intensament estem treballant per a potenciar de cara a les properes temporades.

 

P: Quin es l’objectiu a nivell esportiu durant aquesta primera temporada?

XP: La formació integral de futbolistes. El propòsit per aquesta primera temporada és establir les bases del projecte creant una nova metodologia d’entrenaments i preparació dels partits, i un codi de disciplina. Hi ha un pla específic de treball per a cadascuna de les 3 seccions que componen el club.

A l’apartat del futbol femení acabem d’incorporar una nova coordinadora olesana amb molta experiència i que ha treballat en diferents clubs; a l’àmbit del futbol base masculí, volem potenciar la competitivitat dels nostres equips, entenent la competició com un mitjà per a aprendre, no com un mitjà per a guanyar. Per últim, volem consolidar el nostre Sènior de recent creació i anar-ho nutrint cada temporada amb jugadors que vagin finalitzant la seva etapa de futbol base i que vulguin continuar gaudint del futbol.

 

P: De quina manera treballeu amb la captació de jugadors?

XP: Tenim dues línies de captació. La primera és la comunicació mitjançant xarxes socials dirigida des de la nova àrea de Màrqueting i Comunicació del club. La segona, més lligada a l’àrea esportiva, consisteix en la preparació de sessions de portes obertes durant maig i juny, on tots els nens de la vila podran venir al Camp Municipal de Les Planes a gaudir d’unes jornades de futbol. En qualsevol cas, creiem que la millor eina de captació és la feina ben feta.

 

P: Com treballareu la comunicació interna i externa? El club deu ser una gran família i s’ha de saber gestionar…

AR: El més important per aquesta junta directiva es el desenvolupament d’un model de club on dins de la base institucional i esportiva, els jugadors i les seves famílies siguin l’epicentre i on entitat, família i jugadors anem de la mà per poder assolir els reptes i objectius que ens venen d’ ara en endavant.

Soms conscients que fins ara la comunicació entre club i família no s’ha dut a terme tal i com ens hagués agradat i és per això que per part de l’entitat estem treballant amb un pla de comunicació interna i externa.

De cara a la comunicació interna amb les famílies l’entitat posa a disposició de jugadors i famílies tres dates rellevants on poder rebre la informació de la situació del club: l’assemblea anual del club amb la presentació de comptes, la revisió del projecte del club a meitat de temporada i el tancament de la temporada amb el torneig solidari

Respecte a la comunicació externa, el club està desenvolupant la pàgina web on poder disposar de tota aquella informació necessària perquè qualsevol persona que sigui o no del club, pugui adreçar-se i conèixer l’entitat, els nostres equips, els nostres patrocinadors, poder fer el pre-registre per inscriure a un nou jugador o poder accedir a continguts exclusius de la web. També estem preparant el canal de Youtube de club on poder explotar mitjançant contingut al canals de l’entitat com els vídeos populars, les llistes de reproducció dels nostres equips i categories, un canal dedicat a recomanacions sobre alimentació i bons hàbits i el canal de patrocinadors on disposarem de vídeos de les empreses que col·laboren amb el club.

 

P: Com treballeu la part social de l’entitat?

AR: L’acord amb la Fundación Neuroblastoma (www.fneuroblastoma.org) és una de les decisions de les que com a entitat ens hi sentim més orgullosos. La nova junta directiva tenia clar que a part del model institucional i esportiu es necessitava donar un pas mes enllà per què el club fos també responsable amb la societat i tinguéssim un objectiu on poder ajudar i col·laborar tots junts com a entitat. Arrel d’ aquesta idea vem buscar l’apropament amb una fundació que tingués també relació amb nens de la mateixa edat que els que tenim al futbol base i que poguéssim col·laborar en un projecte vinculat amb la ciutat de Barcelona.

El neuroblastoma es un càncer infantil  poc comú del sistema nerviós simpàtic – la xarxa nerviosa que envia els missatges des del cervell a través del cos. Es el tumor més freqüent durant els 2 primers anys de vida, el tumor sòlit extracraneal més freqüent del nen. En total representa el 8-10% dels tumors pediàtrics. La seva incidència està estimada en 1 de cada 70.000 nouvinguts vius, el que a Espanya suposa uns 100 casos l’any. Vull aprofitar aquest mitjà per si en aquests moments hi ha alguna persona interessada en poder col·laborar amb la Fundación Neuroblastoma pugui fer-ho mitjançant el següent número de compte bancari: ES91 2100 5795 97 0200146982. Des del club ens acollim i donarem recolzament a un dels projectes d’investigació on la Fundación Neuroblastoma està col·laborant a l’ Hospital Sant Joan de Deu de Barcelona.

08640

 

 

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia