Entrevista amb el regidor de Festes, Jordi López

“El 5 de gener els Reis rebran els nens i nenes a la Plaça de Catalunya”

El regidor de Festes, Jordi López, ha confirmat la presència dels emissaris reials i dels Reis d’Orient el proper dimarts 5 de gener, sempre que el temps i, sobretot, la situació provocada per la Covid-19 ho permeti. Hem pogut parlar amb ell per conèixer més detalls d’aquest dia màgic per a la canalla.

P: Com seran els Reis enguany?

R: La pandèmia ens obliga a ser més creatius i creatives que mai per rebre els Reis d’Orient a Olesa, amb la il·lusió de sempre i amb el màxim respecte per la salut de tots i totes. Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Olesa –junt amb les entitats i el voluntariat en situació d’emergència i altres col·laboradors i col·laboradores- fa setmanes que hi treballem.

El dimarts 5 al matí arribaran els emissaris reials, que visitaran Olesa i passejaran en cotxe per nombrosos carrers. Així sabrem que els Reis estan a punt d’arribar.

A la tarda del mateix dia 5 hem demanat a Ses Majestats que ens acompanyin i saludin en directe els nens i les nenes d’Olesa des de la plaça de Catalunya. També estem preparant un espectacle cultural màgic.

P: En què consistirà aquest espectacle?

R: Per donar la benvinguda als Reis d’Orient, hem preparat un espectacle audiovisual amb el conte “Nit de Reis, nit d’il·lusions”, escrit per l’autora olesana Pepa Fraile i narrat per diferents col·laboradors i col·laboradores de la nostra vila. A continuació, l’Alcalde lliurarà als Reis d’Orient la clau màgica que obre totes les cases d’Olesa. Enguany no es podran “llançar” caramels, però tots els nens i nenes rebran un obsequi.

P: Qui pot assistir a l’acte de benvinguda als Reis?

R: L’acte presencial va dirigit sobretot als nens i nenes d’Olesa fins a 12 anys. Les places són limitades, ja que la situació sanitària només permetrà l’entrada de 500 persones en cada una de les representacions que es faran. Per poder facilitar que el màxim de nens i nenes puguin veure l’espectacle a la plaça, demanem que només un adult acompanyi als infants.

La resta d’olesanes i d’olesans podran seguir l’acte en directe des de casa a través del youtube de l’Ajuntament. Així cedirem l’espai disponible als veritables protagonistes del dia: els nostres nens i nenes.

P: Quantes representacions hi haurà?

R: Està prevista una representació cada hora, des de les 18:00 fins a les 21:00 hores.

P: Està previst fer més representacions?

R: Aquesta és una situació que mai abans havíem viscut. Si hagués més sol·licituds, estem estudiant les opcions per tal que totes les nenes i nens que vindrien a saludar als Reis ho puguin fer.

P: Com es poden aconseguir les entrades?

R: Per aconseguir les entrades, cal entrar a la plataforma “Entrapolis” (www.entrapolis.com/entrades/benvinguda-als-reis-dorient-dolesa-de-montserrat) i fer la reserva prèvia. Es pot fer amb el mòbil, amb la tauleta o amb l’ordinador. La plataforma estarà activa les 24 hores des del dia 21 de desembre a les 8:00 hores fins al 4 de gener a les 12:00 hores. Excepcionalment, les persones que no disposin de la tecnologia necessària i necessitin ajuda per reservar les entrades podran anar a la Casa de Cultura en horari de dilluns a dissabte (de 10 a 13 i de 17 a 20 hores) i els diumenges (de 12 a 14 i de 17 a 20 hores) excepte el 24, 25 i 31 de desembre i l’1 de gener.

P: És imprescindible reservar entrada?

R: Si. El dimarts 5 caldrà portar l’entrada impresa o desada al mòbil, i és important destacar que sense entrada, no es podrà accedir al recinte, és a dir, no cal anar a la plaça de Catalunya per si algú no es presenta i queda alguna cadira lliure. Això es fonamental per complir amb la normativa i així poder fer l’acte.

P: On seran els punts d’accés al recinte?

R: Hi haurà dos zones d’accés amb 8 punts de control d’entrades on també es verificaran totes les mesures de seguretat. Aquestes zones d’accés es localitzaran a l’Av. Francesc Macià, a l’altura de la plaça de Catalunya. En aquests punts es prendrà la temperatura a totes les persones i es desinfectaran les mans. Caldrà portar ben posada la mascareta durant tot l’acte, venir amb les mans ben netes i respectar en tot moment les distàncies de seguretat. És molt important que la gent arribi 15 minuts abans de la representació que tingui assignada, no abans.

P: A l’acabar l’espectacle, hi haurà sortida i entrada de gent…

R: Un cop finalitzi l’espectacle, es sortirà de la plaça de manera ordenada i per files. És molt important que ningú es quedi per la zona, ja que aniran arribant les persones de la representació següent i no es poden formar aglomeracions incontrolades. Per evitar les concentracions, la sortida es farà per punts diferents.

P: Hi haurà alguna zona restringida? I si algú ha d’anar a una botiga o a un bar de la zona?

R: L’accés a la zona de la plaça de Catalunya estarà restringit, si bé s’habilitarà una zona de pas per accedir als domicilis i establiments. En cap cas estarà permès aturar-s’hi.

P: Per què és tan important seguir totes aquestes indicacions?

R: La seguretat de la ciutadania és el primer de tot. Aquesta és la manera de poder garantir-la i, alhora, poder celebrar una festivitat tan important per als nostres infants. Per mantenir la il·lusió i la màgia d’un dia tan especial, totes i tots hi tenim un paper decisiu.

Sabem que també és un dia d’il·lusió per als adults i, especialment, per als nostres avis i àvies. Enguany, la participació de tothom ha de ser diferent respecte d’anys anteriors. La realitat és ben tossuda i fa mesos que ens obliga a readaptar-nos a les noves circumstàncies. Aquest ha de ser un dia de felicitat i de màgia; per aconseguir-ho és necessari comptar amb la complicitat i la cooperació de tota la ciutadania.

P: I comptar també amb la col·laboració del públic… El paper de les entitats i els voluntaris també és clau en aquest sentit?

R: A l’acte de benvinguda als Reis d’Orient participa molta gent: entitats olesanes, voluntariat en situació d’emergència, col·laboradors i col·laboradores habituals i diferents departaments de l’Ajuntament amb el departament de Festes al capdavant. Un gran nombre de gent per aconseguir que aquest dia sigui inoblidable. A tots i a totes, un agraïment molt especial i el respecte màxim per la feina que fan i que faran.

P: Si hi ha dubtes, on s’ha d’adreçar la gent?

R: Qualsevol dubte que tingui la ciutadania pot adreçar-se a la Casa de Cultura o bé enviar un correu a festes@olesademontserrat.cat.

Redacció 08640

 

 

 

 

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Alimentació

Farmàcies de Guàrdia