Entre 60 i 70 mil…

…euros és el cost anual que representa, segons l’Ajuntament, reparar o arranjar accions incíviques a la via pública com reposició de contenidors cremats i altre mobiliari urbà malmès, neteja de grafits o no reciclar correctament.

Cada any s’ha de fer reposició de jardineres i de mobiliari urbà malmès, com papereres, bancs, cartelleres, elements de parcs i jardins o neteja de grafits. “Només en renovació de contenidors es gasten més de 45.000 euros a l’any, comptant una mitjana de 30 contenidors a l’any i és que cada contenidor, amb la retirada i neteja de l’espai són 1.600 euros” ha detallat el regidor d’Espai Públic i Equipaments, Iván Carreira.

Per aquesta raó, des de la Regidoria es volen intensificar esforços per tal d’intentar frenar en la mesura que sigui possible els actes vandàlics que majoritàriament són la causa d’aquests incendis de contenidors. I és que aquests diners, es podrien destinar a serveis molt més profitosos per a la ciutadania que la reposició de contenidors a causa d’actes vandàlics. En aquesta línia, el regidor avança que s’està estudiant la possibilitat d’instal·lar càmeres de videovigilància a les zones de contenidors per evitar la seva crema i també les possibles afectacions al voltant com a vehicles estacionats o edificis annexes.

Des de l’àrea d’Espai Públic i Equipaments també s’incideix en el cost que representa la reposició de mobiliari urbà malmès com bancs, papereres, plafons informatius, fonts o taules a zones d’esbarjo. “Per a evitar-ho les taules de pícnic s’han hagut de buscar de formigó i amb proteccions antivandàliques per evitar que es arrenquin, com ha passat amb les taules instal·lades a la nova zona de Cal Candi, darrera de la llar d’infants La Baldufa, o a la zona de pícnic de l’Areny del Molí”, ha apuntat Carreira.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia