El cabirol a Olesa

Des de fa temps gràcies a les dades de la Generalitat es coneix la presència del cabirol (Capreolus capreolus) per la zona sud de Montserrat. Recentment a Olesa de Montserrat diferents ciutadans han manifestat verbalment haver observat animals amb una morfologia que podria assemblar-se a la d’un cèrvid, però sense poder identificar l’animal. Arran d’aquests supòsits, ens vam ajuntar un grup d’amics per tal de corroborar la presència del cabirol al municipi.

Per fer-ho, vam col·locar un parell de càmeres de fototrampeig, unes càmeres fotogràfiques autònomes destinades a l’observació de fauna que s’activen amb la detecció de moviment, que van estar instal·lades durant un mes a l’entorn proper al Coll de les Espases. Analitzant les fotografies vam visualitzar dos exemplars de cabirol, un mascle i una femella, demostrant així la presència d’aquesta espècie dins del terme municipal d’Olesa de Montserrat.

Per tal de poder determinar si es tracta d’una població estable, seguim fent recerca al respecte per altres zones de l’entorn natural d’Olesa. Atrets per aquesta inquietud naturalista també seguirem fent recerca en altres aspectes del patrimoni natural. Ampliarem la notícia sobre aquesta troballa al proper número de la revista El Butlletí del Centre Muntanyenc i de Recerca Olesà.

Àlex Benítez Martínez

Adrià Montoro Falcó

Biel Montoro Falcó

Joan Soler i Gironès

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia